7 massage technieken die helpen bij Darmkrampjes!

 Verlicht nu zelf pijnlijke Darmkrampjes bij je baby!

Wil jij weten hoe je de Vervelende Darmkrampjes bij je baby op een Eenvoudige Manier kunt verlichten,

zonder dat je daarvoor iets hoeft te kopen of ingewikkelds hoeft te kunnen?

 

In mijn Massagepraktijk Fijn! heb ik al heel veel ouders mogen helpen met het verlichten van darmkrampjes bij hun baby. Super Fijn!

Darmkrampjes zijn erg vervelend voor baby’s, maar ook voor hun ouders! Je kunt je zó machteloos voelen. Ik wil graag zoveel mogelijk ouders laten zien dat er wél iets is dat je kunt doen om je baby te helpen!

Daarom heb ik een Video gemaakt waarin ik je 7 Massagetechnieken leer die helpen bij het Verlichten van Darmkrampjes.

 
Hai Inge,
 

Ik kende al veel tips,

maar ’t recht omhoog duwen nog niet

en laat die nou perfect werken…

hele wervelwinden ontsnappen 🙂

Bedankt, namens een vredige Daantje 😍

Ellen

 

Hey Inge, 

 
Ik heb de video ontvangen en ben blij met de tips. Liz lijkt het fijn te vinden als ik met haar beentjes ga fietsen tijdens krampjes. 
Ik doe vaak een combinatie van de verschillende tips. Dit lijkt verlichting te geven! En dan krijg je dit: 
 
Zoals je ziet, een hele tevreden en vrolijke Liz! 😍
 
Groetjes Esther 

De technieken zijn direct toe te passen

Je hebt geen massage ervaring nodig

De massage is zonder massageolie toe te passen (maar mét kan ook!)

Deze maand kun je de video met 7 massagetechnieken GRATIS ontvangen!

Zo kun je vandaag nog beginnen met het verlichten van de pijnlijke darmkrampjes bij je baby. En kun je daarna weer fijn samen knuffelen!

 

Wat zijn Darmkrampjes?

Darmkrampjes zijn pijnlijke samentrekkingen van de darmen. Als je baby last heeft van darmkrampjes trekt hij vaak zijn beentjes op, is hij onrustig en laat hij veel scheetjes. Dat komt doordat er teveel lucht in zijn lijfje zit, die je baby heeft binnen gekregen door te huilen of tijdens de voeding. Heeft je baby last van darmkrampjes, dan is hij vooral tijdens en na de voeding onrustig. Hij verkrampt en is moeilijk te troosten. Op andere momenten is je baby vrolijk en blij. Huilt je baby de hele dag? Spuugt hij ook? Dan is er wellicht iets anders aan de hand.

 

Extra tips, naast het masseren;

 

 • Doe je baby in een lekker warm badje of tummy tub, dit werkt ontspannend.
 • Verwarm een hydrofiele doek en wikkel deze om het buikje van je baby. Of leg een warm kersenpitkussentje/kruikje tegen je baby’s buikje. Er zijn fijne zachte magnetronknuffels te koop die goed kunnen helpen én heel schattig zijn!
 • Draag je baby in een draagzak. De meeste baby’s worden rustig als ze dicht bij mama mogen zijn. Als je je baby met het buikje tegen jouw buik draagt, stimuleert dat de spijsvertering van je kindje.
 • Zorg dat je baby goed boert na de voeding. Lucht in het maagje kan darmkrampjes veroorzaken.
 • Veel baby’s hebben baat bij homeopathische druppeltjes. Deze zijn te koop bij de apotheek, drogist of online (Chamomilla D6 van VSM & Cinababy van VSM)
 • Stimuleer de darmflora van je baby door pro-biotica te geven. Of door zelf te nemen als je borstvoeding geeft. De reformwinkel verkoopt de beste probiotica, ook speciaal voor baby’s!

Nog meer tips!

 

 • Als je borstvoeding geeft kun je zelf rooibos- of venkelthee drinken. De rustgevende eigenschappen van de thee gaan dan over in je moedermelk. Let op met venkel, drink er niet teveel van, een kopje per dag is genoeg. Eet niet teveel gasvormende groente, onder andere koolsoorten.
 • Geef je borstvoeding, laat je baby dan zelf bepalen hoe lang hij wil drinken en haal hem niet eerder van de borst. Op die manier krijgt hij ook de vettere achtermelk binnen, die helpt bij de vertering.
 • Bij flesvoeding kun je proberen te wisselen van voeding. Dit moet je alleen niet te vaak doen. Je baby heeft een aantal dagen nodig om aan de nieuwe voeding te wennen. Let er ook op dat je een fles gebruikt die geen vacuüm vormt.
 • Maak op de gewone manier wat rooibosthee klaar. Laat het afkoelen en doe hiervan een beetje door de flesvoeding heen. Je kunt je baby ook gewoon zo een beetje afgekoelde rooibosthee te drinken geven.
 • Ga een eindje met de auto rijden. Veel baby’s ontspannen in het autostoeltje en zelf kun je dan ook even ontspannen.
 • Doe niet alles alleen. Als het lukt, laat je dan af en toe aflossen door je partner, vriendin of moeder.