fbpx

Wat vinden andere mama’s er eigenlijk van?

Hier lees je hoe fijn Fijn! is 😉

Online Cursus Babymassage
“Superfijne online cursus! Je hebt aan alles gedacht, goed zichtbaar, veel tips en aan het einde nog even herhalen. Je legt het heel duidelijk uit, met aandacht en humor gedaan. Jouw pdfjes met info zijn ook heel handig en leerzaam. Veel fijne info voor jonge moeders.”
Antoinette en Florian

Online Cursus Babymassage
“Dit is nou een cursus die ik elke baby (én ouder) gun. Ik begon met deze cursus toen mijn zoontje 1,5 maand was en flinke last had van krampjes. Wat was het fijn om hem wat verlichting te kunnen geven en zo samen helemaal rustig te kunnen worden. Ik kan ook gewoon voelen hoe het onze band nog meer versterkt en verdiept heeft. De manier waarop alles uitgelegd wordt, vond ik heel prettig, duidelijk, soms met een leuke kwinkslag wat het lekker licht houdt en vooral leerzaam. En ik vond het uiteindelijk ook gewoon erg leuk om te doen. Wat mij betreft hoort dit in elk kraampakket thuis!”       Miriam en Bodhi

Online Cursus Babymassage
“Mmmm, wat fijn mama. Mmmm, ik voel me zo rustig en tegelijk zo blij. Wat fijn dat je me aanraakt, mama. Mmmm, wat een heerlijke massage ❤️ Fijn! ❤️
Toen ik voor het eerst hoorde over een online babymassage-cursus dacht ik meteen terug aan mijn eerste kindje. Toen heb ik 4 keer een babymassage-les bijgewoond en ik vond het in eerste instantie dan ook een raar idee om dit online aan te bieden. Ik vond het toen juist zo leuk om een activiteit met mijn kleintje te doen, dat zoek je toch niet online?!?
Maar uiteindelijk ben ik toch deze cursus van Fijn! gaan doen en terwijl ik bezig was kwamen de herinneringen van 5 jaar terug naar boven. Aan hoe ik mijn dochter wakker moest maken om naar de cursus te gaan, hoe ze soms in de auto huilde, aan hoe ze soms juist net gegeten had als ik wilde gaan masseren of gewoon klaar was met gemasseerd worden terwijl de les nog niet afgelopen was.
En ineens begreep ik de meerwaarde van een online cursus. Precies op de momenten dat mijn zoontje er klaar voor is en ik er zin in heb, kan ik gaan masseren. En ik kan stoppen zodra een van ons het welletjes vindt. Terugkijken naar een eerdere les? Geen probleem! Bij de live cursus moest ik alles teruglezen op blaadjes en vaak wist ik dan toch niet meer precies wat nou ook alweer de bedoeling was (iets met een wazig moederbrein 😉 Online is dat uiteraard geen probleem!
En dan is er nog het plezier om Inge de lessen te zien geven. Ze is zo benaderbaar en relaxt dat het net voelt alsof een vriendin je uitlegt wat je moet doen. Maar tegelijk is het duidelijk dat ze weet waar ze het over heeft en geeft ze heel duidelijke uitleg en begeleiding. De lessen zijn makkelijk terug te zien en al met al een zekere weg naar een blije baby en dus een blije mama 😉 Bedankt Inge!”
Ellen

Cursus Babymassage
“Wat was het heerlijk om het weekend met z’n 3en zo te beginnen! Wij en onze dochter Janne hebben ontzettend genoten! Inge nam rustig alle tijd en hield rekening met ons alledrie. De lessen waren precies lang genoeg, Janne sliep na de massage uren (helemaal ontspannen..) en de extra informatie is heel handig! Echt een aanrader!!”
Rolf, Hendrike en Janne

Cursus Babymassage
“Babymassage bij fijn is echt top! Echt een aanrader! “
Meike en Marijn

Cursus Babymassage
“Wat heb ik samen met mijn zoontje fijne ochtenden gehad! Inge nam alle tijd en rust om ons de technieken van babymassage te leren. Ook de extra ontspanning door babyyoga-oefeningen vond ik fijn. Mijn zoontje vond het allemaal reuze interessant. “
Annemarie en Bruno

Cursus Babymassage
“Mijn zoontje Floris en ik hebben bij Inge de babymassagecursus gevolgd. Wat hebben we genoten van de fijne lessen met de andere mama’s en baby’s! Ik heb veel geleerd van Inge. Zij legde de massagetechnieken op een rustige, vriendelijke en geduldige manier uit. Groetjes Mijke “
Mijke en Floris

Cursus Babymassage
“Samen met mijn zoontje David heb ik erg veel opgestoken van deze cursus. Iedere les leerde ik David’s lijfje beter kennen en kon ik met de aangeleerde technieken rustig ontdekken waar David spanning in zijn lijfje had zitten. Daardoor zat hij al snel wat beter in zijn vel, werd actiever en vrolijker, en had ik als moeder het gevoel beter te snappen wat voor hem spannend en ontspannend is. “
Irene en David

Cursus Babymassage
“Het was ontzettend leuk om met z’n drietjes de zaterdag te beginnen met de babymassage. Het was duidelijk dat Sepp het wel gezellig vond. Hij werd er erg ontspannen van (slaapjes gegarandeerd). Erg fijn om op deze manier met elkaar bezig te kunnen zijn. De aanpak van Inge is heel ontspannen en we voelden ons erg op ons gemak. Een aanrader!! “
Vedran, Lotte en Sepp

Cursus Babymassage
“We vonden het heel erg leuk om bij jou de babymassage te leren, heel relaxt en duidelijk. Mama en zoon hebben er allebei van genoten :-)”
Tineke en Stef

Cursus Dreumesmassage
“Enthousiast beginnen we aan de eerste les dreumes massage. Alhoewel ik er wel mijn vraagtekens bij heb met mijn drukke kereltje. Maar al snel merk ik dat de liedjes en de spelletjes aanslaan bij mijn kleine man! Door de lessen heen ontstaan er een aantal favorieten, waar hij nu (een aantal weken na de cursus) nog steeds om vraagt! Voor mij ook leuk om wat nieuwe liedjes, spelletjes en massage tips te leren. Een echte aanrader dus, voor moeder en kind!”
Lieke en David

Cursus Dreumesmassage
“Met veel plezier hebben we met drie vriendinnen en hun kindjes de cursus Dreumesmassage gevolgd. Een leuk vervolg op Babymassage, maar natuurlijk helemaal toegespitst op onze dreumesen: lekker bewegen, zingen, aanraken en masseren in de gezellige ruimte van Fijn! Thuis vraagt Joep regelmatig om de waterval, het paard, de vlinder of de vis. Die houden we er dus zeker in! We verheugen ons nu al op een volgende cursus bij Inge ;-).”
Nienke en Joep

Cursus Dreumesmassage
“We begonnen aan een ware uitdaging: mijn kleine energiebom extra ontspanning en liefde geven met een massage. De eerste 10 minuten was hij beweeglijk en bleef het de vraag of dit ging werken, maar…. daar kwam opeens het moment dat hij lekker bleef liggen. Dankzij de heerlijke muziek, lavendel geur en variatie aan oefeningetjes lukte het toch om mijn dreumesje rust te geven. Zo Fijn!”
Else en Etienne

Cursus Dreumesmassage
“We begonnen aan een ware uitdaging: mijn kleine energiebom extra ontspanning en liefde geven met een massage. De eerste 10 minuten was hij beweeglijk en bleef het de vraag of dit ging werken, maar…. daar kwam opeens het moment dat hij lekker bleef liggen. Dankzij de heerlijke muziek, lavendel geur en variatie aan oefeningetjes lukte het toch om mijn dreumesje rust te geven. Zo Fijn!”
Else en Etienne

Cursus Babymassage
“Thanks voor de heerlijke lessen, die voor Roel steevast superrelaxed (en duimend 😉 eindigden. Heel fijn om de massage- en yogatechnieken geleerd te hebben, en wat ik onverwachts en leuk vond was de extra ‘baby info’ die je kreeg, bijvoorbeeld over krampjes en inbakeren. Bijzonder en betrokken! Nogmaals bedankt en tot een volgende keer! Veel groeten van Judith”
Judith en Roel

Cursus Babymassage
” In een ontspannen en ook gezellige sfeer hebben we geleerd hoe we onze zoon heerlijk kunnen aanraken, contact kunnen maken. En het is dubbele pret, want het is ook ontspannend voor jezelf. Je neemt je vaak voor om te gaan masseren, maar zo’n cursus is dan net het zetje dat je kan gebruiken. “
Sarine, Astrid en Lucas

Cursus Babymassage
“Wij hebben samen genoten van de cursus babymassage. In deze individuele online cursus was volop ruimte voor Youri’s behoeftes, hij was zoals Inge het noemde ‘de baas’ en mocht het tempo bepalen waardoor de sfeer heel ontspannen was. Regelmatig pas ik tijdens het aan- en uitkleden of verschonen (delen van) de massagetechnieken toe. Leuk dat we zo vroeg begonnen zijn (Youri was pas drie weken oud), daardoor kunnen we er extra lang van genieten. Echt een aanrader voor andere ouders, zeker ook als het niet je eerste kindje is. Door te masseren kun je regelmatig even tijd nemen voor dit bijzondere, nieuwe mensje. “
Lisa en Youri.

Cursus Babymassage
“Inge, dank voor de leuke cursus babymassage, Mika en ik hebben genoten! Het is heerlijk om te merken hoe hij bij elke massage meer kan ontspannen. Na de massage slaapt hij uren, terwijl hij anders overdag halve uurtjes slaapt. Ik vond het erg leuk om alle ‘handgrepen’ te leren en vooral ook om te ontdekken waar Mika een grote glimlach van op zijn gezichtje krijgt, heerlijk! Fijn dat ik na deze 4 lessen ook echt voel dat ik het goed toe kan passen. Dank dank! “
Esther en Mika

Cursus Kindermassage
“Evan en ik willen je heel graag bedanken voor de ontzettend leuke en fijne ouder-kind massage cursus die we bij jou hebben gedaan. Na de eerste keer waren we beiden zo enthousiast dat we het totaalpakket van 3 bijeenkomsten niet konden weerstaan. Zowel Evan (6 jaar) en ik hebben ons heerlijk kunnen ontspannen, de ontspannen en speelse manier waarop jij ons masseren leerde vonden we leuk, en ook de spelletjes stelden we zeer op prijs. Met regelmaat krijg ik van Evan een weerbericht op mijn rug, en van het weekend kwam hij weer met iets nieuws aanlopen dat ik zou kunnen gebruiken om zijn rug te masseren. We vonden de sfeer heerlijk, het was een uurtje van rust en fijne ontspanning samen. En bij jou voelden we ons helemaal thuis! Lieve groetjes”
Anouk en Evan

Cursus Babymassage
“Bedankt voor alle geduld en uitleg bij de babymassage van Ela! Hierdoor heeft ze kunnen leren en ervaren dat ze het heel fijn vindt om gemasseerd te worden, vooral op haar rug! Ik zal zeker de babymassage aan anderen aanraden, want het was erg Fijn :)”
Mandy en Ela

Cursus Babymassage
“Samen met een vriendin en haar dochtertje hebben mijn zoontje Joep en ik de cursus Babymassage gevolgd. Inge legde de massagetechnieken op een ontspannen, prettige en speelse manier uit. Ook thuis masseer ik Joep regelmatig. Allebei genieten we er met volle teugen van, en Joep ligt tijdens de massage vaak te kirren en spartelen van plezier. We komen vast nog keer een terug voor  een cursus Dreumes-, Peuter- of Kindermassage… Bedankt Inge, het was heel Fijn!”
Nienke en Joep

Cursus Babymassage
“We hadden vandaag voor de laatste keer de cursus babymassage gevolgd. Het was echt heel “fijn” 🙂 Ik heb de cursus samen met mijn man gevolgd en dat was super leuk want papa’s hebben meestal niet zo veel tijd voor de kleintjes. Kundige en lieve Inge heeft aan ons alles goed uitgelegd. Na de les was zowel ik, mijn man en ons kindje helemaal ontspannen! :)”
Anna, Thomasz en Leon

Cursus Babymassage
“Ik heb samen met mijn kindje van 4 maanden meegedaan aan de cursus babymassage. Ik kan het echt aanbevelen! Het was leuk om te leren en vooral heel fijn om te doen tijdens de lessen. Na de les waren zowel ik als mijn kindje helemaal ontspannen! “
Meike

Cursus Babymassage
“Mijn dochtertje Iris en ik hebben de cursus babymassage gevolgd, erg leuk! De sfeer is heel ontspannen waardoor je ook zelf even tot rust komt. En zeker niet onbelangrijk: na de massage slaapt Iris een stuk langer dan gewoonlijk!”
Willemijn en Iris

Cursus Babymassage
“Wij hebben de cursus babymassage gevolgd bij Inge en dat was echt heel fijn! Inge legt alles goed en rustig uit en geeft handige handvaten in de vorm van brochures. We kijken met veel plezier terug op de massage en onze dochter Sam ligt tevreden te slapen terwijl ik dit mail 😉 Inge, superbedankt en tot een volgende cursus!”
Jorg, Kimm en Sam

Cursus Babymassage
“Een echte aanrader babymassage bij Fijn! Inge legt met heel veel rust en enthousiasme de verschillende massage bewegingen uit. Mijn vriend en ik volgden de cursus samen met onze dochter. Ze genoot van begin tot einde. We passen de babymassage nog heel vaak toe. Wanneer ze krampjes heeft of gewoon om gezellig samen te zijn. Echt genieten! Inge bedankt! Tot op de peutermassage?!”
Floris, Nynke en Mare

Cursus Peutermassage
“Behalve fijn ook lief om zo met elkaar bezig te zijn. De rijmpjes zijn blijven hangen en de poppen worden regelmatig getrakteerd op een massage (en Thirza natuurlijk ook).”
Linda en Thirza

Cursus Babymassage
“We hebben met zijn drietjes de cursus babymassage gedaan, zodat zowel papa als mama de technieken kunnen toepassen. Het is een leuke cursus in ontspannen sfeer, waarin je kindje centraal staat. Het is heerlijk om rustig de tijd te hebben en te nemen voor je kindje en echt contact te maken. De technieken zijn makkelijk toe te passen. Ruben vindt het heerlijk! Bedankt Inge!”
Erik, Lieke en Ruben

Cursus Kindermassage
“Wat ik zo leuk vind aan Inge, is dat ieder kind bij haar gewoon mag zijn wie hij is. Er is geen ‘moeten’ en ze heeft een heel speelse benadering waardoor er een ongedwongen en gezellige sfeer ontstaat. Met plezier heb ik dan ook met mijn zoontje van vier jaar een individuele cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust- en relaxmoment voor ons beiden om naar Inge toe te gaan.”
Marieke en Merleyn

Cursus Babymassage
“De cursus Babymassage is heel leerzaam voor het leren kennen van het lijfje van je kind. Er kan veel meer dan je denkt, en je ontwikkelt al snel een nieuw soort band met je kind. Inge begeleidt de oefensessies met veel geduld en rust, waardoor je de technieken snel ‘in de vingers’ hebt.”
Frasie en Ischa

Cursus Peutermassage
“Wij (mama en Mare 2,5) hebben net een heerlijke peutermassagecursus gevolgd bij Inge. Mama heeft geleerd hoe ze Mare lekker kan laten ontspannen en Mare heeft allerlei kleine massagespelletjes ontdekt. Het weerbericht maken op mama’s rug, kleine dierenvriendjes die je overal willen kriebelen, 10 kleine kaboutertjes die je buikje en je benen insmeren, de regendruppels en de waterval…. en nog veel meer. De peutermassage is een kleine schatkist vol inspiratie voor vrolijke ontspanningsmomenten samen. ‘Mama, wij gaan naar de peutermassage he, want ik ben een peuter!'”
Willemyn en Mare

Cursus Babymassage
“Met mijn nieuwbakken baby heb ik bij Inge de babymassagelessen gevolgd. Wat heerlijk om eens op een andere manier met mijn zoontje in contact te komen. Tijdens de cursus mag je kleine, blote baby masseren; wat wil een moeder nog meer? Ook de baby-yoga-oefeningen die we op het eind deden zijn heel Fijn en lekker voor de baby. Doordat Inge alles heel rustig uitlegt en herhaalt is het heel makkelijk om zelf de massages en oefeningen te doen, een echt Fijne aanrader dus!”
Marianne en Teun

Cursus Babymassage
“Wat een fijn! begin van de week om op maandagmorgen met mijn zoontje deze oase van rust binnen te stappen en samen met hem te genieten van de babymassage. Alles is tot in de puntjes verzorgd en helemaal af. Je merkt aan alles dat Inge het zelf ook echt fijn! vindt om je een fijne! cursus te bieden. Echt een aanrader.”
Bregje & Abel

Cursus Babymassage
“Wat een genot, zo’n babymassage! Inge, je hebt ons een paar vurrukkullukke avonden bezorgd. Nu, iets meer dan een week na de laatste sessie, mis ik onze woensdagvondbabymassage al heel erg. Een uniek moment om je helemaal op je baby te richten. En Stijn, die zal nog lang nagenieten!”
Roshan & Stijn

Cursus Babymassage
“Oskar en ik hebben veel aan jouw lessen babymassage gehad en hebben er zeer van genoten! Bedankt nogmaals voor je rust, geduld, duidelijkheid, vrolijkheid, invoelend vermogen, gezelligheid en humor! Wie weet tot een volgende keer!”
Jana & Oskar

Cursus Peutermassage
“Jelmer (2,5) is een energiek en beweeglijk mannetje. Vooral ‘s avonds vindt hij het heerlijk om te knuffelen. In de lessen leerde Inge mij spelenderwijs hoe ik Jelmer kan masseren, zodat hij voelt dat het tijd is om lekker tot rust komen. Inge heeft duidelijk plezier in haar werk. Plezier dat ze ook op ons heeft overgebracht!”
Mascha & Jelmer

Cursus Babymassage
“Wat hebben we genoten bij de babymassage. Niet alleen voor Benjamin was het heerlijk, maar ook voor mij. Wat fijn om op deze manier contact te kunnen leggen met je kind. Inge, je brengt rust in een ruimte en bij mensen en zorgt ervoor dat wij optimaal konden genieten van een nieuw op te bouwen band. Zo heerlijk om deze ervaring mee te nemen en nog dagelijks te kunnen delen met mijn kind. Dank je wel voor deze ervaring en je fijne benadering.”
Joyce & Benjamin

Cursus Kindermassage
“Het is daar zo leuk dat je er wel zou willen wonen!”
Juda (6 jaar)

Cursus Babymassage
“Ik heb genoten van de cursus. Naast het leren van de technieken vond ik het prettig om me tijdens de lessen zo gericht op mijn kindje te kunnen focussen. Het bood gelegenheid om haar lijfje te ontdekken en ook te leren wat ze fijn vindt en wat niet. Een mooi moment om mijn kindje nog beter te leren kennen.”
Sarah & Linde

Cursus Babymassage
“Ik heb met mijn dochtertje Saar de cursus babymassage bij Fijn! gevolgd. Docente Inge geeft extra (nuttige!) informatie over o.a. inbakeren, wat de doen bij huilen van je kindje, draagmethodes, ontzwangeren, krampen, etc. Het masseren was erg leuk om te doen en het is heerlijk om op deze manier contact te maken met je kindje.”
Moon & Saar

Cursus Babymassage
“Ik heb met mijn zoontje van 4 maanden de babymassage cursus gevolgd. Ik houd van massage en huid-contact en ik wilde meer leren over de beste manier om zo’n klein lijfje aan te raken. Inge legt alles goed uit! Je ontvangt ook veel schriftelijke informatie, heel compleet en nuttig. Wij hebben heel erg genoten en gaan zeker nog iets anders proberen bij Fijn!”
Arianna & Lorenzo

Cursus Kindermassage
“Jip en ik vonden de kindermassagelessen heel erg leuk en fijn. Heel leuk om zo met je kind bezig te zijn, helemaal met zo’n grote stoere jongen die al een beetje zijn eigen gang gaat. Wij hebben er beiden van genoten. Jip heeft er op school nog over verteld (tegen zijn juf). We verheugen ons al weer op de volgende keer!”
Barbara & Jip

Cursus Kindermassage
“Ik vind de kindermassage een hele fijne massage. Moet je echt doen. Het gezicht is het lekkerst. Het is heel gezellig.. Ze gebruikt er ook leuke spullen bij.”
Jip (9 jaar)

Cursus Babymassage
“Mara en ik hebben veel plezier gehad van de babymassage. Mara vond vooral de baby-yogaoefeningen erg fijn. Ik vond het genieten om elke ochtend heel rustig en gericht met Mara bezig te zijn.”
Joosje & Mara

Cursus Babymassage
“Ebbe was de eerste babymassageles een beetje onwennig. Maar vanaf les twee vond hij het heerlijk. Ik masseer hem nog regelmatig. Soms gewoon omdat het fijn is. En soms op momenten als hij niet helemaal in zijn hum is, na een massage is hij dan weer goed te pas. Ik vind het ook zo leuk dat hij tijdens een massage de volle aandacht van mij krijgt, zelfs elk teentje krijgt aandacht. En ik zie dan weer wat voor een mooie teentjes hij toch heeft.”
Aggie & Ebbe

Cursus Babymassage
“In oktober heb ik samen met mijn zoontje Jona een cursus babymassage gedaan bij Inge. Per les hebben we een deel van het lichaam gedaan. Het is heel leuk en vertederend om zo’n bloot lijfje te masseren. Jona was zo ontspannen dat hij spontaan ging plassen. Ik pas het nog regelmatig toe maar je moet er wel echt even de tijd voor nemen.”
Jona & Gerda