fbpx

Babymassage is een ritmische en liefdevolle massage, speciaal geschikt voor je baby. Je masseert hierbij zacht en volgens een vast patroon het lichaam van je jonge kindje.

Babymassage draagt, naast knuffelen en dragen, bij aan een van de eerste levensbehoefte van een kind; aanraking! Minstens net zo belangrijk als eten/drinken/slapen en verzorgd worden.

De massagetechnieken zijn afkomstig uit India en worden ‘Shantala’ genoemd. Baby’s worden hier al eeuwen dagelijks door hun moeders gemasseerd. In India weet men namelijk al langer dat masseren heel veel voordelen heeft. Ook voor kinderen en baby’s!

De Franse dokter Leboyer (bekend van de eerste onderwater bevallingen) kwam op een van zijn reizen naar India in aanraking met deze babymassagetechnieken en heeft ze meegebracht naar Europa. Gelukkig maar! Want nu kunnen baby’s hier ook profiteren van de Vele Voordelen van Babymassage.

Naast dat je je baby beter leert kennen tijdens het masseren (en je baby jou!) geef je door te masseren ontspanning en geborgenheid aan je kindje. Je maakt écht contact met je baby door je met je volle aandacht de massage te geven.

Na 9 maanden in je buik te zijn gewiegd is het voor je baby een hele overstap om geboren te worden! Er zijn zoveel nieuwe indrukken te verwerken en jij als moeder bent de enige persoon die je baby al een beetje kent. Communiceren met een baby gaat vooral via lichaamstaal dus wanneer je die beter begrijpt leren jullie elkaar steeds beter kennen. Door huidcontact en aanraking groeit jullie band snel en voel je intuitief wat goed is voor je baby.

Er komt oxytocine vrij tijdens de massage en dit knuffelhormoon helpt jullie band te versterken. Je voelt je hierdoor steeds zekerder worden in je rol als moeder. Daardoor is het voor je baby weer makkelijker om zich te ontspannen en te vertrouwen op jou. Een positieve spriaal dus! Zo raakt je baby ook vertrouwd met jou aan de andere kant van je buik. Babymassage maakt de overgang van je veilige buik naar de grote buitenwereld een stuk makkelijker! Naast dat je je baby beter leer kennen tijdens het masseren (en hij/zij jou!) geef je door de massage ontspanning en geborgenheid aan je kindje. Je maakt écht contact met je baby door je met je volle aandacht de massage te geven.

In India leren moeders de technieken aan hun dochters, kent jouw moeder de technieken niet (meer)? Geen probleem! Volg dan nu een Online Cursus Babymassage bij Fijn! 😉

Babymassage is, naast heel nuttig, vooral super leuk om te doen! Het is een fijne, ontspannen manier om écht contact te maken met je kindje. Het geeft een rustmoment op je dag, zowel voor jezelf als je baby. Het zorgt voor een veilige hechting en een stevige basis voor de toekomst!

Ik help je graag bij het leren van de massagetechnieken in een Fijne Online Cursus!

 

Fijne dag samen!

Liefs Inge