Waarom een ONLINE Cursus Babymassage?

Ik leg je graag de voordelen van een Online Cursus Babymassage uit!

Zo ontstond de online cursus.

In mijn praktijk, waar ik al jaren cursussen babymassage geef, zie ik natuurlijk hoe leuk het is om de cursus te volgen en de massage te leren! Blije baby’s en blij mama’s! En soms ook papa’s 😉

Het is gezellig samen met de andere ouders & baby’s en je kunt ervaringen en tips uitwisselen. Maar ik zie ook de nadelen van het volgen van een cursus op locatie versus een online cursus.

En daardoor ontstond steeds meer het idee om een online cursus te maken!

De voordelen van een online cursus;

  • Je kunt de online cursus helemaal in je eigen tijd volgen. Het tijdstip waarop de cursus in een praktijk gegeven wordt past vaak niet in het slaap- of eetritme van je baby (dat ook nogal eens kan wisselen per week of dag). Ligt je baby eindelijk net lekker te slapen, moet je hem wakker maken om naar een cursus te gaan. Het is voor een goed doel natuurlijk, maar toch…..een slapende baby is een soort van heilig 😉

  • Je kunt de technieken rustig leren in je eigen vertrouwde omgeving. Alles is al nieuw met een baby, dus dat is extra fijn!. Zeker fijn bij kinderen die te vroeg geboren of geadopteerd zijn. Ook voor een huilbaby is het extra fijn om veilig thuis gemasseerd te worden,
  • Als je baby een regeldag heeft of gewoon even niet in zijn hum is, kun je een dagje overslaan met het leren van de massage. Wanneer je de massage eenmaal kent is het op zo’n dag natuurlijk juist fijn om je baby te helpen ontspannen door hem te masseren!

  • Baby’s zijn empathische wezens en huilen vaak even mee als een ander kindje huilt. Dus in een groepje komt het voor dat alle baby’s even huilen. Helemaal niet erg, maar het kan het lastiger voor je maken om te ontspannen en dingen op te slaan (en niet te denken, “oh nee mijn baby gaat huilen!”). Ook kan je baby er overprikkeld door raken.

  • Als je meerdere kindjes hebt is het vaak best lastig om oppas te vinden wanneer je ergens met je baby een cursus wilt gaan volgen. Ook daar heb je bij een online cursus geen last van. Die volg je dan bijvoorbeeld in de avonduren of terwijl je andere kindje slaapt.

  • Als je weer aan het werk bent is het moeilijker om het volgen van een cursus in te plannen in je schema. Een online cursus volg je makkelijk op je vrije dag, in het weekend of in de avond!

  • Wanneer je baby (en jij!) een slechte nacht heeft gehad, kan het lastig zijn om op tijd bij een cursus op locatie te arriveren, daar dan te ontspannen en nog wat te kunnen leren en ‘opslaan’. Volg je de online cursus, dan slaap je even wat langer door en kun je daarna weer verder met de lessen!

  • Is je baby ziek of ben je zelf ziek dan mis je bij een cursus op locatie een les en dat is jammer, daar heb je bij een online cursus geen last van!

  • Papa’s hebben vaak geen tijd om een cursus buitenshuis te volgen vanwege hun werk, terwijl het juist super fijn is voor de hechting wanneer vaders hun baby kunnen masseren! De papa’s die in mijn praktijk de massage hebben geleerd vonden het allemaal super leuk. En vergeet opa en oma niet, die vinden het masseren van hun kleinkind ook heel fijn 😉 Bij het volgen van een online cursus kunnen zowel papa als mama (en andere familieleden) de massage leren!

  • Je kunt bij online cursus kiezen op welke manier je de massage wilt leren; je kunt bijvoorbeeld de technieken oefenen op een pop als je baby slaapt en ze daarna, als je ze een beetje onder de knie hebt, toepassen op je baby. Of je kijkt de video’s samen met je baby en masseert meteen mee, dat is ook een fijne optie!

  • Heb je een tweeling (zoals ik ;-)), een geadopteerd kindje, een snel overprikkelde baby of wil je de cursus graag samen met je partner volgen? Allemaal redenen om te kiezen voor een online cursus!