fbpx

Waarom een ONLINE Cursus Babymassage?

Ik leg je graag de voordelen van een Online Cursus Babymassage uit!

Zo ontstond de online cursus.

 

In mijn praktijk, waar ik al jaren cursussen babymassage geef, zie ik natuurlijk hoe leuk het is om de cursus te volgen en de massage te leren! Blije baby’s en blij mama’s! En soms ook papa’s 😉

Maar ik wilde graag veel meer ouders en baby’s helpen.

En daardoor ontstond steeds meer het idee om een Online Cursus te maken!

De voordelen van een online cursus;

 

  • Je kunt deze cursus helemaal in je eigen tijd volgen en dus goed het slaap- of eetritme van je baby blijven volgen! Ook als dat nogal eens wisselt, per week…of per dag.
  • Je kunt de technieken rustig in je eigen vertrouwde omgeving leren. Alles is al nieuw voor (en met!) een baby, dus het is fijn dingen die nieuw zijn te leren in een omgeving die voor jullie beide goed voelt. Baby’s raken snel overprikkeld! Dit is nog eens extra fijn bij kinderen die te vroeg geboren of geadopteerd zijn. Ook voor een huilbaby is het heel fijn om veilig thuis gemasseerd te worden.
  • Je hoeft je alleen maar op je eigen baby te focussen. Je kunt je ontspannen en de dingen die je aan het leren bent goed op slaan. Je hebt geen “oh nee wat als mijn baby straks gaat huilen!” gedachtes. Heel fijn en het leren gaat daardoor ook makkelijker.
  • Je hoeft geen oppas te regelen voor je andere kind(eren). Je volgt deze cursus gewoon in de avonduren of terwijl je andere kind(je) slaapt of op de opvang/school is.
  • Is je verlof voorbij? Ook wanneer je weer aan het werk bent is deze cursus makkelijk te volgen. Bijvoorbeeld op je vrije dag, in het weekend of in de avond!
  • Wanneer je baby een slechte nacht heeft gehad (en jij dus wrs ook…) of je baby een regeldag heeft, kun je de cursus gewoon even laten voor wat ie is. Als je de massage onder de knie hebt is het dan natuurlijk juist fijn om de technieken toe te passen!
  • Je partner kan de cursus ook volgen! Of jullie leren gezellig samen hoe je je baby kunt masseren. Misschien vinden opa en oma het ook leuk om te oefenen?
  • Je kunt kiezen op welke manier je de massage wilt leren; je kunt bijvoorbeeld de technieken oefenen op een pop als je baby slaapt en ze daarna, als je ze een beetje onder de knie hebt, toepassen op je baby. Of je kijkt de video’s samen met je baby en masseert meteen mee, dat is ook een fijne optie!
  • Heb je een tweeling (zoals ik ;-))) dan is een online cursus ook super fijn!

 

Je ziet het; allemaal goede redenen om te kiezen voor deze online cursus! 😉

  •