fbpx

Hoi! Ik ben Inge

Ik stel me graag aan je voor!

Wie ben ik?

Ik ben Inge; Masseur, Docent Babymassage, Kindermassage en Kinderyoga, Leerkracht Basisonderwijs en Psycholoog. En moeder! Van een lieve tweeling. Na mijn 2 studies (de Pabo en Psychologie aan de Uni) heb ik jaren voor de klas gestaan, wat ik erg leuk vond! Toch ging ik steeds meer op zoek naar een manier om echt aandacht te kunnen geven aan elk individueel kind en liever niet aan 30 tegelijk. Ook wilde ik graag meer met ‘mijn handen’ doen. Ik ben meerdere massageopleidingen en een kinderyoga opleiding gaan volgen. Meer met mijn handen doen nam ik dus erg letterlijk! Daarna opende ik mijn Massagepraktijk Fijn!

 

Wat zeg je nou?

Als je me vroeger verteld zou hebben dat ik een massagepraktijk zou beginnen, had ik hard moeten lachen. Ik… zelf niet opgegroeid met veel knuffels en aanraking, ik… die mezelf nooit echt durfde te laten zien, ik…  die altijd mega onzeker was en een laag zelfvertrouwen had, ik… die totaal niet ‘aanrakerig’ was, ik…  die me nooit op mijn gemak voelde tijdens een massage. Ik opende een massagepraktijk! Mijn doel; een praktijk voor vrouwen, baby’s en kinderen waar iedereen, dus ook mensen ‘zoals ik’, zich veilig zouden voelen en konden genieten van een fijne (zwangerschaps)massage. 8 jaar heb ik mijn succesvolle praktijk gerund en ik heb sterke banden opgebouwd met mijn lieve klanten. Veel van hen spreek ik nu, jaren later, nog steeds!

Hoe alles duidelijker werd…

Toen ik mijn tweeling kreeg (die 6,5 week te vroeg geboren werd en geen makkelijke start had), veranderde er veel voor me. Ik voelde de vurige wens om ze zo dicht mogelijk bij de natuur op te voeden, ze écht te zien zoals ze zijn, elke dag aandacht voor ze hebben, ze te laten weten dat alle gevoelens er mogen zijn, ze te helpen om zelfvertrouwen en zelfliefde te ontwikkelen, ze te steunen op hun pad en ze vooral heel veel te knuffelen en te masseren natuurlijk! Dat klinkt heel fijn en mooi hè? Maar het is in de praktijk niet altijd makkelijk om grote delen van je eigen opvoeding los te laten en nieuwe manieren te vinden… Ik ben mezelf al best wat keren tegengekomen! 😉

Wijze lessen

Wat ik tot nu toe van mijn gevoelige én temperamentvolle tweeling heb mogen leren is dat échte aandacht en aanraking helpt. Je kind écht zien! Een sterke basis opbouwen. Als emoties hoog oplopen probeer ik de verbinding weer te vinden, en dat is soms echt lastig (ik ben ook maar een mens ;-)), maar werkt uiteindelijk wel altijd! Door mijn kinderen te laten merken en ook letterlijk voelen dat ik er voor ze ben, komt er weer lucht en kunnen we samen groeien. Iets waar ik nog elke dag in leer.

Door mijn eigen ervaringen als mens en moeder (en ook als leerkracht, psycholoog & masseur) ben ik enorm overtuigd geraakt van het feit dat het voor ons mensen super belangrijk is om écht gezien te worden. Gehoord, geliefd en geaccepteerd. Mensen die op een fijne manier en vol zelfvertrouwen in verbinding zijn met anderen maken deze wereld tot een mooiere plek! En dat heeft de wereld hard nodig.

Mijn missie; de wereld een fijnere plek maken. Fijn voor groot én klein!

En volgens mij begint dat bij de basis; een gelukkig gezin. Echte liefdevolle aandacht voor iedereen binnen het gezin (en ja dus ook voor jezelf!) is daarbij super belangrijk. Het gezin als veilige plek waarin iedereen volledig zichzelf mag zijn. Er zijn natuurlijk vele manieren waarop je hier aan kunt ‘werken’. Het geven en krijgen van massages is daarvan misschien wel een van de fijnste! Je zegt met je handen; ik zie je, ik hou van je, ik neem de tijd voor jou, ik ben er voor jou, jij mag er zijn zoals je bent.

 

Mijn bijdrage aan jouw fijnere gezin

Ik wil graag aan zoveel mogelijk ouders leren hoe ze hun kind een fijne massage kunnen geven! Daarom heb ik al mijn kennis en ervaring van de afgelopen 11 jaar (ik heb inmiddels al bijna 3 jaar mijn online massagepraktijk!) samengebracht in 4 mooie online cursussen kindermassage, waarvan deze er eentje is! Zodat jij op een makkelijke manier elke dag écht contact kunt maken met je kind. Gewoon thuis in je eigen vertrouwde omgeving op een moment dat het jullie past. Heel fijn voor je kind, maar ook voor jou! Gelukkig samen leven als gezin is namelijk zoveel makkelijker wanneer je een sterke band met elkaar hebt!​

Doe je mee aan mijn missie en ga jij ook jouw kind masseren? Ik leer het je heel graag!

Liefs, Inge