fbpx

Baby, Dreumes, Peuter en Kindermassage!

Elke dag échte Aandacht voor je kind? Dat kan met Kindermassage.

Is je leven best vol & druk?

 

Heb je ook vaak het gevoel dat je op een dag wel met je kind samen bent geweest, maar dat je toch geen écht contact hebt gemaakt?

Dat je je kind geen échte aandacht hebt gegeven?

En denk je dan; Morgen ga ik het anders doen?

 

Dat is nog niet altijd zo makkelijk!

Dagen vliegen voorbij, je tijd wordt opgeslokt door werk, sociale verplichten, sporten, het huishouden.

Kindermassage kan je helpen!

 

Als je weet hoe je je kind kunt masseren heb je een eenvoudige manier in handen (letterlijk!) om elke dag even écht contact te maken

Je bouwt jullie band samen verder op, kunt op een fijne manier even samen zijn. Zo sluit je de dag op een ontspannen manier af, ook al heb je elkaar niet veel gezien die dag, was je gehaast en druk of heb je een beetje ruzie gehad.

Het geven van een massage is een super goede manier om écht contact te maken met je kind en het kan bijna niet anders dan dat je het met je volledige aandacht doet!

Je kind voelt zich gezien & gehoord én weet elke dag weer opnieuw dat jij er helemaal voor hem of haar bent!

Super Fijn!

En weet je wat helemaal fijn is?

Ik heb 4 geweldige leuke en leerzame online cursussen voor je gemaakt waarin jij (samen met je kind) kunt leren masseren!

Jarenlang heb ik ouders in mijn massagerpaktijk Fijn! geleerd hoe je hun baby, dreumes, peuter of iets ouder kind kunnen masseren. Al deze kennis en ervaring heb ik gebundeld en daar zijn deze toegankelijke en laagdrempelige cursussen het resultaat van!

Ik heb deze cursussen met veel liefde en plezier ontwikkeld en ik hoop dat het jou en je kind(eren) veel zal brengen! 

 

Benieuwd geworden naar (een van) de cursussen? Klik hieronder en lees snel verder!

Online Cursus

Babymassage

Online Cursus

Dreumesmassage

Online Cursus

Peutermassage

Online Cursus

Kindermassage

Over Oxytocine!

 
Heb je al wel eens van Oxytocine gehoord?
 
Dit hormoon, ook wel ‘knuffelhormoon’ genoemd, is belangrijk bij ontwikkelen van gevoelens van vertrouwen en verbondenheid. Het vrijkomen van dit hormoon in je lichaam, helpt je om een sterke band met iemand op te bouwen. Om je goed te hechten. Een heel belangrijk hormoon dus! Voor iedereen, maar vooral ook voor (jonge) kinderen. 
 
Het hormoon wordt aangemaakt wanneer je iemand knuffelt, wanneer je het samen fijn hebt (bijv als je gezellig samen zit te eten) en door huid op huid contact. 
 
Huidcontact zoals bij een massage! Dan komt er Oxytocine vrij, bij degene die de massage krijgt, maar ook bij de masseur! Win win dus 😉
 
Als je masseert, helpt dat bij het invullen van één van de basisbehoeften van de mens: de behoefte aan lichamelijk contact en aanraking. Die behoefte is, zeker bij kinderen (of het nu een baby, dreumes, peuter of iets ouder kind is), erg groot!.
 
Een massage is voor kinderen dus absoluut geen overbodige luxe en past heel goed in je dagelijkse routine!
Zo’n massage hoeft helemaal geen uren te duren. Ook bij een korte massage wordt al Oxytocine aangemaakt.

Hoe meer Oxytocine, hoe hoger je weerbaarheid tegen ziekte en stress. Je lichaam komt sneller tot rust en je voelt je minder angstig.

Massage geeft groot & klein dus een geborgen en veilig gevoel! De perfecte basis om goed te kunnen groeien, ontwikkelen en hechten!

Meer over de vele voordelen van Kindermassage? Lees verder!

 

Elke cursus sluit perfect aan bij de leeftijd van het kind. De Babymassage is heel rustig en bouwt langzaam op. Bij de cursussen Dreumes-, en Peutermassage worden leuke rijmpjes en liedjes gebruikt zodat je de aandacht van je kind wat langer vast kunt houden. Een Dreumes of Peuter ligt namelijk niet meer zo makkelijk stil als een baby 😉 Tijdens de Kindermassage worden technieken gebruikt die geschikt zijn voor wat oudere kinderen.

Er is meer!

Naast het geven van een fijne massage zijn er natuurlijk meer manieren om echt aandacht te hebben voor je kind, om als gezin samen te zijn en te onthaasten.

Dus heb ik nog iets moois voor je. Behalve de 4 online cursussen die je bij me kunt volgen kun je bij Fijn! een vakantie boeken in een zeer kind (en ouder!) vriendelijk vakantiehuis of je huurt ons Fijne Campertje Ted.

Voor een onvergetelijke vakantie vol mooie herinneringen voor het leven!

Wil jij ook graag op pad met je kids?