fbpx

Online Cursus Kindermassage

Elke dag échte Aandacht voor je Kind door Eenvoudige Massagetechnieken!

Wil jij…

 

Een hechte band opbouwen met je kind?

Je kind helpen met ontspannen?

Je kind helpen met afschakelen na een drukke dag?

Je kind helpen om makkelijker in slaap te vallen en beter te slapen?

Samen iets fijns & leuks doen?

Elke dag even heel bewust écht contact maken met je kind?

Dat kan!

Door het geven van Kindermassage.

 

En ik leer je graag hoe je dat doet!

 

In een fijne Online Cursus Kindermassage die je makkelijk en gewoon fijn thuis kunt volgen.

De cursus bestaat uit 11 video lessen (waarin de hele massage wordt uitgelegd) én 4 bonussen!

 

Ik neem je stap voor stap mee en zorg dat jij je kind straks een super fijne massage kunt geven!

Zo kun jij je kind helpen met ontspannen en loslaten,  je kind slaapt beter en je ‘werkt’ aan een goede hechting.

Deze cursus is super leuk om samen met je kind te volgen! Kinderen vinden het fijn om gemasseerd te worden door hun ouders. Zo fijn dat je kind straks elke dag om een massage gaat vragen, dus kijk uit waar je aan begint! 😉 De kans is ook groot dat je kind tijdens deze cursus leert hoe hij jóu een massage kan geven. Extra fijn dus!

De lessen blijven altijd voor je beschikbaar, je kunt ze dus altijd nog ‘ns terugkijken!

Online Cursus Kindermassage
online cursus kindermassage

Je kind masseren is zo fijn & waardevol!

 

 Massage stelt je kind gerust, laat je kind zich veilig voelen, versterkt het immuunsysteem van je kind,

helpt je kind ontspannen én het versterkt jullie band samen.

Bestel nu de Online Cursus Kindermassage!

Leer hoe je je kind kunt helpen ontspannen voor het slapen gaan en heb elke dag een fijn moment samen.

 

❤️ GIGANTISCHE ZOMER KORTING! ❤️

Je volgt deze waardevolle en zeer volledige cursus nu tijdelijk (t/m 31 Juli)

niet voor de normale prijs van €64,- 

…maar je krijgt 50% korting en betaalt dus nu maar €32,-

(incl. kortingscode voor fijne, 100% natuurlijke massageolie voor je kind!)

Wil je je kind écht tijd en aandacht geven?

Volg dan NU deze fijne kindermassage cursus!

Alsof je bij mij in de praktijk de lessen volgt, maar dan relaxed vanuit je eigen fijne plek!

Een zeer waardevolle investering in de toekomst van je kind en jullie band samen ❤️

Ik kan het me haast niet voorstellen 😉 maar mocht deze fijne cursus je binnen 14 dagen niet bevallen; stuur me even een mailtje; dan krijg je je geld terug!

Meer weten over Kindermassage?

Lees dan hieronder verder! 

Loslaten & Ontspannen

 

We leven in een drukke tijd en dat maakt dat je dagen soms overvol zijn. Met je werk, zorg voor je kids, het huishouden en je sociale leven heb je een dag zo vol. Het is nog lang niet altijd makkelijk en tijd voor ontspanning schiet er vaak bij in (dan tel ik netflixen maar ff niet mee ;-)). Toch is het belangrijk om voor het slapengaan af te schakelen. Om je dag rustig af te sluiten. 

Het klinkt misschien gek, maar voor je kind werkt dit precies zo! Er komen tegenwoordig zo ontzettend veel prikkels op kinderen af. School, sport, familie, vriendjes, computer spelletjes of andere tv/scherm dingen. Dat is bij elkaar best veel voor een kinderbrein. Voor kinderen die hooggevoelig zijn al helemaal! Daardoor kan het lastig zijn voor je kind om voor het slapen gaan echt af te schakelen, alles los te laten en te ontspannen. Om te kunnen gronden (als het waren te landen, in de aarde te zakken), want dat is nodig om fijn te kunnen slapen! Als dit niet lukt of moeizaam gaat, is dat niet fijn voor je kind maar ook niet voor jou! Want dat leidt vaak tot ‘strijd’ bij het naar bed gaan van je kind. Terwijl je dan juist zo graag rust wilt creëren!

Dus hoe help je je kind ontspannen aan het eind van de dag? En zorg je dat het hoofd van je kind (en dat van jezelf!) stopt met malen? Dat je kind in zijn lichaam zakt en tot rust komt? Zodat je kind fijn kan slapen? En jij nog wat aan je avond hebt? Want je hebt zelf natuurlijk ook tijd nodig om af te schakelen en te ontspannen 😉

Heb ik jou eigenijk wel écht gezien vandaag?

 

Denk jij, als je kind eenmaal (eindelijk ;-)) op bed ligt, ook vaak; heb ik je eigenlijk wel een fijne knuffel gegeven vandaag? Heb ik je echt in de ogen gekeken? Echt geluisterd naar wat je te vertellen hebt? Heb ik je echt aandacht gegeven bij het naar bed brengen? 

En is je antwoord dan vaak; ‘Eh eigenlijk niet’, ‘Ik weet het niet meer’ of ‘Ja, maar te weinig!’? 

Doordat iedereen in het gezin druk is met z’n eigen dingen, kan het zomaar gebeuren dat je elkaar een beetje uit het oog verliest. Dat je niet meer precies weet wat er omgaat in het hoofd van je kind bijvoorbeeld. Dat je zo’n knagend gevoel in je lijf krijgt dat zegt dat het eigenlijk anders zou moeten… 

Hoe zorg je nou dat je elke dag (ook al ben je druk!) écht contact kunt maken met je kind?

Stel je eens voor dat;

 • Je massagetechnieken beheerst waardoor je precies weet hoe je je kind een fijne massage kunt geven.
 • Je kind na jouw massage heerlijk ontspannen is en met een ‘leeg’ hoofd makkelijker in slaap valt en dieper kan slapen. Zodat hij goed kan uitrusten en klaar is voor een nieuwe dag.
 • Je kind in een fijn ‘voor het slapen gaan’ ritueel duidelijk voelt dat je er écht voor hem bent en daardoor minder de noodzaak voelt om de dag nog ‘te rekken’ door op een vervelende manier om je aandacht te blijven vragen. Waardoor je de dag dus op een fijne en positieve manier kunt afsluiten.
 • Je op een leuke en speelse manier elke dag even echt bewust contact maakt met je kind. Een fijn moment om te koesteren!
 • Je dagelijks ‘werkt’ aan een sterke band met je kind; een goede hechting

 

Dat is Fijn!

Wellicht had al wel eens je gehoord dat kindermassage heel goed is voor je kind en lukt het je af en toe om je kind een beetje te masseren, maar

 • Twijfel je of je het wel goed doet, omdat je niet zo goed weet hoe het moet.
 • Lukt het masseren je niet zo vaak als je zou willen omdat het niet in je routine zit of er vaak iets tussen komt. Het komt er gewoon steeds niet van!

Klik & lees meer over de Vele Voordelen van Kindermassage!

Kindermassage;

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine. Ook wel ‘het knuffelhormoon’ genoemd! Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij (bij je kind maar óók bij jou als ouder!) en dat helpt bij een goede hechting van je kind.
 • Zorgt ervoor dat je kind, na de massage, heerlijk ontspannen is waardoor hij/zij dieper en rustiger slaapt. Een uitgerust kind kan zich beter concentreren en leert makkelijker.
 • Helpt je kind om zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap.
 • Zorgt ervoor dat je kind zich gezien en gehoord voelt. Jouw handen laten je kind weten dat hij belangrijk is en er mag zijn zoals hij is!
 • Helpt je kind om te gronden. Om echt bewust in zijn lichaam te zijn.
 • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je kind.
 • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je kind.
 • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen.
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogd weerstand tegen ziektes.
 • Helpt je om samen een super sterke band op de bouwen. Als je een sterke band hebt met je kind zijn ruzies en driftbuien veel makkelijker te hanteren. De onderliggende basis is sterk en dat helpt je om in verbinding te blijven. Daar pluk je later in de pubertijd ook nog de vruchten van!

Kindermassage heeft dus heel veel voordelen! Maar het is vooral gewoon super leuk om te doen! De massage is heel interactief (je kunt je kind echt betrekken bij de massage), gezellig en natuurlijk heel fijn! 😉

Het is heel speciaal om je kind voor het slapen gaan een massage te geven. Om echt even samen ‘in het nu’ te zijn! Het maakt dat je kind zich geliefd voelt, een fijn en geruststellend gevoel aan het einde van de dag. Klaar voor een nacht vol mooie dromen! Zodat je kind kan ontspannen, groeien en steeds steviger ‘in z’n lijf kan zakken’ als persoon. Super bijzonder dat je daar als ouder een bijdrage aan mag leveren! 

Met veel plezier heb ik met mijn dochtertje van 6 jaar een online cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust & relax moment voor ons beiden om een les te bekijken. Het masseren is iets waar we nu, na afloop van de cursus, nog steeds elke dag veel plezier aan beleven! Een mooie manier om samen fijn onze dag af te sluiten. Dank je wel Inge voor deze leuke en leerzame cursus!” Hanna en Saar

Wat ik zo leuk vind aan Inge, ze heeft een heel speelse benadering waardoor je op een ongedwongen en gezellige manier kunt leren hoe je de massagetechnieken kunt gebruiken. Met plezier heb ik dan ook met mijn zoontje van vier jaar een online cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust- en relaxmoment voor ons beiden om een les te bekijken.”  Marieke en Merleyn

Inhoud cursus:

De cursus bestaat uit 11 videolessen waarin de massage langzaam wordt opgebouwd en uitgebreid. Zo kan je kind rustig wennen aan de massage en heb jij de tijd om de technieken te leren en te herhalen.

Daarnaast leer je op deze manier je kind steeds beter kennen en kun je zien wat hij fijn vindt tijdens de massage.

 

Je krijgt nog meer Fijns!

4 Bonuslessen

4 super leuke massagespelletjes om samen met je kind te doen. Ze zijn ook erg leuk om met meerdere kinderen samen te doen bijvoorbeeld op een kinderfeestje of in de klas.

Kindermassage Reader

Waarin de hele massage is uitgeschreven, dit document kun je downloaden en als naslagwerk gebruiken.

Kindermassage in Steekwoorden

Een document met daarin alle steekwoorden. Super handig! Als je dit uitprint of digitaal bekijkt/download, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde altijd bij de hand! Zo heb je nog jaren plezier van de cursus!

Favoriet bij mijn fijne klanten!

Begeleiding via Mail, Instagram of Facebook

 Ik ben er voor je als je vragen hebt tijdens en ook na het volgen van de cursus!

“Inge heeft mij in de afgelopen jaren regelmatig hartstikke FIJN gemasseerd en altijd kwam ik rozig en ontspannen bij haar vandaan. Nu mijn dochter van 7 al geruime tijd ‘s avonds veel moeite heeft met inslapen omdat het maar blijft tollen in haar koppie en ze het moeilijk vindt om tot rust te komen, dacht ik aan de massages van Inge. Ik heb de cursus Kindermassage aangeschaft en heb inmiddels al diverse lessen gevolgd. Dochterlief vindt het heerlijk om gemasseerd te worden en ontspant onder mijn handen. Ik geniet ervan om dat te zien, maar zeker ook van het FIJNE momentje dat we dan samen hebben. Zoonlief (10) profiteert ook mee van de massages, die wil ook vaak nadat ik zijn zus heb gemasseerd…
Ik vind het online-aspect van de cursus ideaal; de lessen zijn kort en overzichtelijk, en Inge brengt met enthousiasme haar kennis over! En het is zo FIJN om te kunnen oefenen op mijn eigen momenten en lekker in ons eigen huis. Ik kan je de cursus van harte aanraden!” Marjolein

Na deze cursus;

 

 • Weet jij precies hoe je je kind een geweldige massage kunt geven en kunt helpen ontspannen.
 • Is het eenvoudig om dagelijks écht contact te hebben met je kind in een fijn avond ritueel.
 • Kan je kind de dag makkelijk loslaten, beter gronden, sneller in slaap vallen en dieper slapen.
 • Heb jij massagetechnieken in handen die je nog heel lang kunt gebruiken. Ze blijven namelijk altijd toepasbaar!
 • Kun je, als je regelmatig masseert, zorgen voor een ontspannen kind vol zelfvertrouwen. Een kind dat zijn lichaam goed kent en goed gehecht is. Een super mooie basis dus!
 • Heb je samen mooie herinneringen gemaakt die jij en je kind voor altijd zullen koesteren!

Evan en ik willen je heel graag bedanken voor deze ontzettend leuke en fijne online ouder-kind massage cursus. Na de eerste les waren we beiden meteen super enthousiast. Zowel Evan (6 jaar) en ik hebben ons heerlijk kunnen ontspannen. De ontspannen en speelse manier waarop jij ons leerde masseren vonden we leuk, en ook de spelletjes stelden we zeer op prijs. Met regelmaat krijg ik van Evan een weerbericht op mijn rug, en van het weekend kwam hij weer met iets nieuws aanlopen dat ik zou kunnen gebruiken om zijn rug te masseren. We vonden de video’s super, de lessen gaven ons rust en fijne ontspanning samen! Lieve groetjes” Anouk en Evan

Jip en ik vinden de online kindermassage lessen heel erg leuk en fijn. Heel leuk om zo met je kind bezig te zijn, helemaal met zo’n grote stoere jongen die al een beetje zijn eigen gang gaat. Wij genieten er allebei van. Jip heeft er op school nog over verteld (tegen zijn juf). We verheugen ons al weer op de volgend les!
Barbara & Jip

online cursus kindermassage

Hoe werkt het?

 

Nadat je de cursus hebt aangevraagd en veilig via een van de betaalopties hebt betaald, krijg je via je email een inlog code die je direct toegang tot de cursus geeft.

In de 1e les kun je leren wat je nodig hebt om een fijne massage te geven en de volgende lessen ga je met de massage aan te slag. Er zitten steeds een paar dagen tussen de volgende lessen, dit om je de kans te geven om te oefenen en je kind rustig te laten wennen aan de massage.

Je leert in één maand alle technieken (de gehele kindermassage) en kunt ze in de maanden daarna blijven oefenen met de video’s. Alle video’s blijven altijd voor jou beschikbaar. Dus ook voor je eventuele andere kids 😉

Zo kun je dus op elke moment elke video nog eens bekijken! Even je geheugen opfrissen als dat nodig is, een groot voordeel van het volgen van een online cursus 😉

Ik heb de cursus kindermassage gevolgd. Een duidelijk cursus, opgebouwd uit een aantal lessen met hele fijne video’s. Inge heeft een prettige stem en legt alles goed uit. De lessen duren niet zo lang, waardoor ze prima in te passen zijn in ons avondritueel. De massagetechnieken zijn gemakkelijk te onthouden. Ook voor mijn zoontje trouwens, hij onthoudt de massage soms beter dan ik! Inge legt duidelijk uit waarom bepaalde handelingen nuttig of goed zijn. De bonuslessen met spelletjes zijn een hele leuke toevoeging! Mijn zoontje vindt aanrakingen soms kietelen en kan meestal niet lang stil liggen, maar door de rustige opbouw van de massage had hij daar nu helemaal geen last van!
Nanouk & Roan

“Met mijn dochter Sarah van zes jaar heb ik de online cursus kindermassage gevolgd. Zes jaar geleden deed ik met haar mee aan een ‘live’ cursus babymassage bij Fijn!
Ze vond het leuk om nu samen de filmpjes te kijken en me te helpen alles te onthouden. De cursus is duidelijk en in stapjes opgebouwd en daardoor makkelijk te volgen. Het masseren is een gezellig momentje samen voor het slapen gaan. Sarah vindt vooral de rug- en gezichtsmassage heel fijn, ze geeft aan dat ze er lekker slaperig van wordt.
Bedankt voor de leuke cursus!”
Groetjes Sarah en Hester

Heb je een vraag?

 

Grote kans dat je het antwoord hieronder in een van de FAQ’s vind!

Zo niet, dan hoor ik het natuurlijk graag! Stuur je me even een Berichtje?

Huh? ONLINE massage, kan dat eigenlijk wel?

Ja dat kan zeker! Ik heb jarenlang diverse kindermassage cursussen gegeven in mijn massagepraktijk Fijn! En nu heb ik al mijn ervaring en kennis samengebracht in deze leerzame en leuke Online Cursus Kindermassage. Door de stap voor stap video’s die ik voor je gemaakt heb is het net alsof je met je kind bij mij in de praktijk zit! Het enige verschil is dat je nu fijn in je eigen vertrouwde omgeving blijft en dat je de cursus precies dan kunt volgen wanneer het voor jou en je kind het beste uitkomt!

Waarom een ONLINE cursus?

 • Je kunt de cursus helemaal in je eigen tijd te volgen! Je kunt de cursus makkelijke naast je werk volgen (bijvoorbeeld elke avond voor het naar bed gaan) en je hoeft geen oppas voor je andere kind(eren) te zoeken.
 • Je kunt precies aansluiten bij je kind, de cursus is makkelijk met school en hobby’s te combineren.
 • Je kunt je helemaal op je kind richten. Er zijn geen afleidingen in de vorm van nieuwe spullen/mensen.
 • Je kunt rustig de tijd nemen om de massage technieken te leren en je kunt de lessen altijd nog eens terug kijken.
 • Ook vaders kunnen via deze online cursus makkelijk leren hoe ze kunnen masseren!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Dat is een makkelijke vraag; voor iedereen met een kind! 😉

En vooral voor iedereen die het belangrijk vindt om z’n kind te helpen met ontspannen

Voor iedereen die de relatie met z’n kind wil versterken

En voor iedereen die graag écht contact wil maken met z’n kind

De massagetechnieken zijn eenvoudig en door iedereen te leren!

Vanaf welke leeftijd?

Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 4 tot 100 jaar!  

Haha! 🙂 

Wat ik bedoel; deze massagetechnieken blijven altijd toepasbaar, welke leeftijd je ook hebt. Maar de cursus is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Voor kinderen die jonger zijn dan 4 (die nog niet zo lang stil kunnen liggen ;-)), heb ik 2 andere leuke cursussen;

Wat heb je nodig?

 • je kind 😉
 • wat (natuurlijke) massageolie (ik heb een tip voor een fijne kindermassage olie die je online kunt kopen!)
 • een smartphone, tablet of laptop
 • jouw aandacht en tijd!
Online Cursus Kindermassage

Klik en lees meer over Inge

Wie ben ik?

 

Als je een cursus bij me gaat volgen wil je natuurlijk ook graag weten wie ik ben!

Ik stel me graag even aan je voor 😉

Ik ben Inge; Masseur, Docent Babymassage, Kindermassage en Kinderyoga, Leerkracht Basisonderwijs en Psycholoog.

En moeder! Van een lieve tweeling én van mijn 3e kindje ‘Fijn!’ 😉

Met mijn bedrijf Fijn! help ik al sinds 2010 groot & klein met ontspannen. Ik heb 8 jaar een succesvolle massagepraktijk gehad voor (zwangere) vrouwen, baby’s & kinderen en ben nu inmiddels alweer bijna 3 jaar bezig met het geven van Online Cursussen Baby en Kindermassage. Super leuk! Want online kan ik nog veel meer gezinnen helpen. En dat doe ik met heel veel plezier!

Mijn kinderen hebben me al veel geleerd!

Wat ik tot nu toe van mijn gevoelige én temperamentvolle tweeling heb mogen leren is dat échte aandacht en aanraking helpt. Je kind écht zien! Een sterke basis opbouwen. Als emoties hoog oplopen probeer ik de verbinding weer te vinden, en dat is soms echt lastig (ik ben ook maar een mens ;-)), maar werkt uiteindelijk wel altijd! Door mijn kinderen te laten merken en ook letterlijk voelen dat ik er voor ze ben, komt er weer lucht en kunnen we samen groeien. Iets waar ik nog elke dag in leer.

Door mijn eigen ervaringen als mens en moeder (en ook als leerkracht, psycholoog & masseur) ben ik enorm overtuigd geraakt van het feit dat het voor ons mensen super belangrijk is om écht gezien te worden. Gehoord, geliefd en geaccepteerd. Mensen die op een fijne manier en vol zelfvertrouwen in verbinding zijn met anderen maken deze wereld tot een mooiere plek!

Mijn missie; de wereld een fijnere plek maken. Fijn voor groot én klein!

En volgens mij begint dat bij de basis; een gelukkig gezin. Echte liefdevolle aandacht voor iedereen binnen het gezin (en ja dus ook voor jezelf!) is daarbij super belangrijk. Het gezin als veilige plek waarin iedereen volledig zichzelf mag zijn. Er zijn natuurlijk vele manieren waarop je hier aan kunt ‘werken’. Het geven en krijgen van massages is daarvan misschien wel een van de fijnste! Je zegt met je handen; ik zie je, ik hou van je, ik neem de tijd voor jou, ik ben er voor jou, jij mag er zijn zoals je bent, je bent hier veilig, ik help je ontspannen.

Mijn bijdrage aan jouw fijnere gezin

Ik wil graag aan zoveel mogelijk ouders leren hoe ze hun kind een fijne massage kunnen geven! Daarom heb ik al mijn kennis en ervaring van de afgelopen 11 jaar samengebracht in 4 mooie online cursussen kindermassage, waarvan deze er eentje is! Zodat jij op een makkelijke manier elke dag écht contact kunt maken met je kind. Gewoon thuis in je eigen vertrouwde omgeving op een moment dat het jullie past. Heel fijn voor je kind, maar ook voor jou. Gelukkig samen leven als gezin is namelijk zoveel makkelijker wanneer je een sterke band met elkaar hebt!

Doe je mee aan mijn missie en ga jij ook jouw kind masseren? Ik leer het je heel graag!

Liefs, Inge

Blije Kinderen én Ouders

Gediplomeerd docent

Jaar Ervaring

“Onlangs heb ik de Kind massage cursus gevolgd hier bij Fijn!
Een geweldige, leuke, leerzame kindermassage voor jong en oud. Ook voor grote kinderen, zoals die van mij van 7 en 9 jaar, vinden het erg fijn als ik ze zo masseer. Heerlijk ontspannend als ze een drukke dag hebben gehad op bv school. Ik raad iedereen zo’n fijne cursus aan voor zowel kleine als grote kinderen!!” Mariëlle

Online Cursus Kindermassage

Het mooiste kado dat je je kind (en jezelf) kunt geven!

online cursus kindermassage

Benieuwd of Kindermassage iets

is voor jou en je kind(eren)?

Vraag dan NU de GRATIS Online

Mini Cursus 'Kennismaken met

Kindermassage' aan en begin 

vandaag nog met masseren!

16108

Wacht! Ik heb

nog wat voor je!