Online Cursus Kindermassage

Elke dag échte Aandacht voor je Kind door Eenvoudige Massagetechnieken!

Loslaten & Ontspannen

 

We leven in een drukke tijd en dat maakt dat je dagen soms overvol zijn. Met je werk, zorg voor je kids, het huishouden en je sociale leven heb je een dag zo vol. Het is nog lang niet altijd makkelijk en tijd voor ontspanning schiet er vaak bij in (dan tel ik netflixen maar ff niet mee ;-)). Toch is het belangrijk om voor het slapengaan af te schakelen. Om je dag rustig af te sluiten. 

Het klinkt misschien gek, maar voor je kind werkt dit precies zo! Er komen tegenwoordig zo ontzettend veel prikkels op kinderen af. School, sport, familie, vriendjes, computer spelletjes of andere tv/scherm dingen. Dat is bij elkaar best veel voor een kinderbrein. En het kan lastig zijn voor je kind om voor het slapen gaan echt af te schakelen, alles los te laten en te ontspannen. En dat is dan voor jou ook weer niet zo fijn, want het leidt vaak tot ‘strijd’ bij het naar bed gaan van je kind. Terwijl je dan juist zo graag rust wilt creëren!

Dus hoe help je je kind ontspannen aan het eind van de dag? En zorg je dat het hoofd van je kind (en dat van jezelf!) stopt met malen en tot rust komt? Zodat je kind fijn kan slapen? 

Heb ik jou eigenijk wel écht gezien vandaag?

 

Denk jij, als je kind eenmaal (eindelijk ;-)) op bed ligt, ook vaak; heb ik je eigenlijk wel een fijne knuffel gegeven vandaag? Heb ik je echt in de ogen gekeken? Echt geluisterd naar wat je te vertellen hebt? Heb ik je echt aandacht gegeven bij het naar bed brengen? 

En is je antwoord dan vaak; ‘Eh eigenlijk niet’, ‘Ik weet het niet meer’ of ‘Ja, maar te weinig!’? 

Doordat iedereen in het gezin druk is met z’n eigen dingen, kan het zomaar gebeuren dat je elkaar een beetje uit het oog verliest. Dat je niet meer precies weet wat er omgaat in het hoofd van je kind bijvoorbeeld. Dat je zo’n knagend gevoel in je lijf krijgt dat zegt dat het eigenlijk anders zou moeten… 

Hoe zorg je nou dat je elke dag (ook al ben je druk!) écht contact kunt maken met je kind?

Wellicht heb al wel eens je gehoord dat kindermassage heel goed is voor je kind en lukt het je af en toe om je kind een beetje te masseren, maar

 • Twijfel je of je het wel goed doet, omdat je niet zo goed weet hoe het moet.
 • Lukt het masseren je niet zo vaak als je zou willen omdat het niet in je routine zit of er vaak iets tussen komt. Het komt er gewoon steeds niet van!

Stel je eens voor;

 

 • Dat je je kind kunt helpen met ontspannen voor het slapen gaan, zodat je kind sneller in slaap valt en dieper slaapt.
 • Dat je elke dag in ieder geval 1 keer heel bewust aandacht hebt voor je kind.
 • Dat je kind vlak voor het slapen duidelijk voelt dat je er écht voor hem bent en daardoor minder de noodzaak voelt om de dag nog ‘te rekken’ door op een vervelende manier om je aandacht te blijven vragen.
 • Dat je een fijn ‘voor het slapen gaan’ ritueel hebt zodat jij en je kind de dag op een fijne manier kunnen eindigen. 
 • Dat je samen een hechte band kunt opbouwen!

Goed nieuws!

 

Er is een eenvoudige manier om je kind te helpen met ontspannen en loslaten. Je kind beter te laten slapen. Een makkelijke manier om elke dag even écht fijn samen te zijn!

Namelijk door Kindermassage!

 

Door het geven van een massage voor het slapen gaan help je je kind met ontspannen (en kun je stiekem zelf ook ontspannen!) én heb je elke dag even bewust een fijn momentje (hoe kort ook!) met je kind.

Zo blijf je in verbinding met je kind en krijg je een steeds sterkere band!

Hoe zou het zijn als;

 

 • Je massagetechnieken beheerst waardoor je precies weet hoe je je kind een fijne massage kunt geven.
 • Je kind na jouw massage heerlijk ontspannen is en met een ‘leeg’ hoofd heerlijk kan gaan slapen. Zodat hij fijn kan uitrusten en klaar is voor een nieuwe dag.
 • Je op een leuke en speelse manier elke dag even echt contact maakt met je kind. Een fijn moment om te koesteren.
 • Je dagelijks werkt aan een sterke band met je kind; een goede hechting!

Dat is Fijn!

Al eens gedacht aan een ONLINE Cursus Kindermassage?

 

Waarin je de kindermassage technieken makkelijk vanuit je eigen huis kunt leren?

Deze cursus is super leuk om samen met je kind te volgen! Kinderen vinden het fijn om gemasseerd te worden door hun ouders. Zo fijn dat je kind straks elke dag om een massage gaat vragen, dus kijk uit waar je aan begint! 😉 De kans is ook groot dat je kind tijdens deze cursus leert hoe hij jóu een massage kan geven. Extra fijn dus!

Ik neem je graag stap voor stap mee en zorg dat jij je kind straks een super fijne massage kunt geven!

Benieuwd geworden? Bekijk de korte video hieronder!

Wie ben ik?

 

Als je een cursus bij me gaat volgen wil je natuurlijk ook graag weten wie ik ben!

Ik stel me graag even aan je voor 😉

Ik ben Inge; Masseur, Docent Babymassage, Kindermassage en Kinderyoga, Leerkracht Basisonderwijs en Psycholoog. 

En moeder! Van een lieve tweeling.

Mijn kinderen hebben me al veel geleerd!

Wat ik tot nu toe van mijn gevoelige én temperamentvolle tweeling heb mogen leren is dat échte aandacht en aanraking helpt. Je kind écht zien! Een sterke basis opbouwen. Als emoties hoog oplopen probeer ik de verbinding weer te vinden, en dat is soms echt lastig (ik ben ook maar een mens ;-)), maar werkt uiteindelijk wel altijd! Door mijn kinderen te laten merken en ook letterlijk voelen dat ik er voor ze ben, komt er weer lucht en kunnen we samen groeien. Iets waar ik nog elke dag in leer.

Door mijn eigen ervaringen als mens en moeder (en ook als leerkracht, psycholoog & masseur) ben ik enorm overtuigd geraakt van het feit dat het voor ons mensen super belangrijk is om écht gezien te worden. Gehoord, geliefd en geaccepteerd. Mensen die op een fijne manier en vol zelfvertrouwen in verbinding zijn met anderen maken deze wereld tot een mooiere plek! En dat heeft de wereld hard nodig. Ik wens voor mijn kinderen dat hun weg daarin soepel mag zijn. En wat zo bijzonder en super mooi is: als ouder kun je daar een grote bijdrage aan leveren!

Mijn missie; de wereld een fijnere plek maken. Fijn voor groot én klein!

En volgens mij begint dat bij de basis; een gelukkig gezin. Echte liefdevolle aandacht voor iedereen binnen het gezin (en ja dus ook voor jezelf!) is daarbij super belangrijk. Het gezin als veilige plek waarin iedereen volledig zichzelf mag zijn. Er zijn natuurlijk vele manieren waarop je hier aan kunt ‘werken’. Het geven en krijgen van massages is daarvan misschien wel een van de fijnste! Je zegt met je handen; ik zie je, ik hou van je, ik neem de tijd voor jou, ik ben er voor jou, jij mag er zijn zoals je bent, je bent hier veilig, ik help je ontspannen.

Mijn bijdrage aan jouw fijnere gezin

Ik wil graag aan zoveel mogelijk ouders leren hoe ze hun kind een fijne massage kunnen geven! Daarom heb ik al mijn kennis en ervaring samengebracht in 4 mooie online cursussen kindermassage, waarvan deze er eentje is! Zodat jij op een makkelijke manier elke dag écht contact kunt maken met je kind. Gewoon thuis in je eigen vertrouwde omgeving op een moment dat het jullie past. Heel fijn voor je kind, maar ook voor jou! Gelukkig samen leven als gezin is namelijk zoveel makkelijker wanneer je een sterke band met elkaar hebt!

Doe je mee aan mijn missie en ga jij ook jouw kind masseren? Ik leer het je heel graag!

Liefs, Inge

De voordelen van Kindermassage op een rijtje! Kindermassage…

 

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine. Ook wel ‘het knuffelhormoon’ genoemd! Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij (bij je kind maar óók bij jou als ouder!) en dat helpt bij een goede hechting van je kind.
 • Zorgt ervoor dat je kind, na de massage, heerlijk ontspannen is waardoor hij/zij dieper en rustiger slaapt. Een uitgerust kind kan zich beter concentreren en leert makkelijker.
 • Helpt je kind om zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap.
 • Zorgt ervoor dat je kind zich gezien en gehoord voelt. Jouw handen laten je kind weten dat hij belangrijk is en er mag zijn zoals hij is.
 • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je kind.
 • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je kind.
 • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen.
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogd weerstand tegen ziektes.

Maar het is vooral gewoon super leuk om te doen! De massage is heel interactief (je kunt je kind echt betrekken bij de massage), gezellig en natuurlijk heel fijn! 😉

Het is heel speciaal om je kind voor het slapen gaan een massage te geven. Om echt even samen ‘in het nu’ te zijn! Het maakt dat je kind zich geliefd voelt, een fijn en geruststellend gevoel aan het einde van de dag. Klaar voor een nacht vol mooie dromen! Zodat je kind kan ontspannen, groeien en steeds steviger ‘in z’n lijf kan zakken’ als persoon. Super bijzonder dat je daar als ouder een bijdrage aan mag leveren! 

Met veel plezier heb ik met mijn dochtertje van 6 jaar een online cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust & relax moment voor ons beiden om een les te bekijken. Het masseren is iets waar we nu, na afloop van de cursus, nog steeds elke dag veel plezier aan beleven! Een mooie manier om samen fijn onze dag af te sluiten. Dank je wel Inge voor deze leuke en leerzame cursus!” Hanna en Saar

Wat ik zo leuk vind aan Inge, ze heeft een heel speelse benadering waardoor je op een ongedwongen en gezellige manier kunt leren hoe je de massagetechnieken kunt gebruiken. Met plezier heb ik dan ook met mijn zoontje van vier jaar een online cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust- en relaxmoment voor ons beiden om een les te bekijken.”  Marieke en Merleyn

“Inge heeft mij in de afgelopen jaren regelmatig hartstikke FIJN gemasseerd en altijd kwam ik rozig en ontspannen bij haar vandaan. Nu mijn dochter van 7 al geruime tijd ‘s avonds veel moeite heeft met inslapen omdat het maar blijft tollen in haar koppie en ze het moeilijk vindt om tot rust te komen, dacht ik aan de massages van Inge. Ik heb de cursus Kindermassage aangeschaft en heb inmiddels al diverse lessen gevolgd. Dochterlief vindt het heerlijk om gemasseerd te worden en ontspant onder mijn handen. Ik geniet ervan om dat te zien, maar zeker ook van het FIJNE momentje dat we dan samen hebben. Zoonlief (10) profiteert ook mee van de massages, die wil ook vaak nadat ik zijn zus heb gemasseerd… 
Ik vind het online-aspect van de cursus ideaal; de lessen zijn kort en overzichtelijk, en Inge brengt met enthousiasme haar kennis over! En het is zo FIJN om te kunnen oefenen op mijn eigen momenten en lekker in ons eigen huis. Ik kan je de cursus van harte aanraden!” Marjolein

Inhoud cursus:

De cursus bestaat uit 11 lessen waarin de massage langzaam wordt opgebouwd en uitgebreid. Zo kan je kind rustig wennen aan de massage en heb jij de tijd om de technieken te leren en te herhalen.

Daarnaast leer je op deze manier je kind steeds beter kennen en kun je zien wat hij fijn vindt tijdens de massage.

Je krijgt nog meer Fijns!

 

Deze Online Cursus Kindermassage, bestaande uit 11 lessen, is inclusief;

 • 4 Bonuslessen 4 super leuke massagespelletjes om samen met je kind te doen. Ze zijn ook erg leuk om met meerdere kinderen samen te doen bijvoorbeeld op een kinderfeestje of in de klas.
 • Kindermassage Reader waarin de hele massage is uitgeschreven, dit document kun je downloaden en als naslagwerk gebruiken.
 • Kindermassage in Steekwoorden. Een document met daarin alle steekwoorden. Super handig! Als je dit uitprint of digitaal bekijkt/download, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde altijd bij de hand! Zo heb je nog jaren plezier van de cursus!
 • Begeleiding via Mail, Instagram of Facebook. Ik ben er voor je als je vragen hebt tijdens en ook na het volgen van de cursus!

Na deze cursus;

 

 • Weet jij precies hoe je je kind een geweldige massage kunt geven en kunt helpen ontspannen.
 • Is het eenvoudig om dagelijks écht contact te hebben met je kind in een fijn avond ritueel.
 • Kan je kind de dag makkelijk loslaten, sneller in slaap vallen en dieper slapen.
 • Heb jij massagetechnieken in handen die je nog heel lang kunt gebruiken. Ze blijven namelijk altijd toepasbaar!
 • Kun je, als je regelmatig masseert, zorgen voor een ontspannen kind vol zelfvertrouwen. Een kind dat zijn lichaam goed kent en goed gehecht is. Een super mooie basis dus!
 • Heb je samen mooie herinneringen gemaakt die jij en je kind voor altijd zullen koesteren!

Evan en ik willen je heel graag bedanken voor deze ontzettend leuke en fijne online ouder-kind massage cursus. Na de eerste les waren we beiden meteen super enthousiast. Zowel Evan (6 jaar) en ik hebben ons heerlijk kunnen ontspannen. De ontspannen en speelse manier waarop jij ons leerde masseren vonden we leuk, en ook de spelletjes stelden we zeer op prijs. Met regelmaat krijg ik van Evan een weerbericht op mijn rug, en van het weekend kwam hij weer met iets nieuws aanlopen dat ik zou kunnen gebruiken om zijn rug te masseren. We vonden de video’s super, de lessen gaven ons rust en fijne ontspanning samen! Lieve groetjes” Anouk en Evan

Jip en ik vinden de online kindermassage lessen heel erg leuk en fijn. Heel leuk om zo met je kind bezig te zijn, helemaal met zo’n grote stoere jongen die al een beetje zijn eigen gang gaat. Wij genieten er allebei van. Jip heeft er op school nog over verteld (tegen zijn juf). We verheugen ons al weer op de volgend les!
Barbara & Jip

“Onlangs heb ik de Kind massage cursus gevolgd hier bij Fijn!
Een geweldige, leuke, leerzame kindermassage voor jong en oud. Ook voor grote kinderen, zoals die van mij van 7 en 9 jaar, vinden het erg fijn als ik ze zo masseer. Heerlijk ontspannend als ze een drukke dag hebben gehad op bv school. Ik raad iedereen zo’n fijne cursus aan voor zowel kleine als grote kinderen!!” Mariëlle

Hoe werkt het?

 

Nadat je de cursus hebt aangevraagd en veilig via Ideal hebt betaald, krijg je via je email een inlog code die je direct toegang tot de cursus geeft.

In de 1e les kun je leren wat je nodig hebt om een fijne massage te geven en de volgende lessen ga je met de massage aan te slag. Er zitten steeds een paar dagen tussen de volgende lessen, dit om je de kans te geven om te oefenen en je kind rustig te laten wennen aan de massage.

Je leert in één maand alle technieken (de gehele kindermassage) en kunt ze in de maanden daarna blijven oefenen met de video’s. Alle video’s blijven altijd voor jou beschikbaar. Dus ook voor je eventuele andere kids 😉

Zo kun je dus op elke moment elke video nog eens bekijken! Even je geheugen opfrissen als dat nodig is, een groot voordeel van het volgen van een online cursus 😉

Online Cursus Kindermassage!

Het mooiste kado dat je je kind (en jezelf) kunt geven!

Ik heb de cursus kindermassage gevolgd. Een duidelijk cursus, opgebouwd uit een aantal lessen met hele fijne video’s. Inge heeft een prettige stem en legt alles goed uit. De lessen duren niet zo lang, waardoor ze prima in te passen zijn in ons avondritueel. De massagetechnieken zijn gemakkelijk te onthouden. Ook voor mijn zoontje trouwens, hij onthoudt de massage soms beter dan ik! Inge legt duidelijk uit waarom bepaalde handelingen nuttig of goed zijn. De bonuslessen met spelletjes zijn een hele leuke toevoeging! Mijn zoontje vindt aanrakingen soms kietelen en kan meestal niet lang stil liggen, maar door de rustige opbouw van de massage had hij daar nu helemaal geen last van!
Nanouk & Roan

“Met mijn dochter Sarah van zes jaar heb ik de online cursus kindermassage gevolgd. Zes jaar geleden deed ik met haar mee aan een ‘live’ cursus babymassage bij Fijn! 
Ze vond het leuk om nu samen de filmpjes te kijken en me te helpen alles te onthouden. De cursus is duidelijk en in stapjes opgebouwd en daardoor makkelijk te volgen. Het masseren is een gezellig momentje samen voor het slapen gaan. Sarah vindt vooral de rug- en gezichtsmassage heel fijn, ze geeft aan dat ze er lekker slaperig van wordt. 
Bedankt voor de leuke cursus!” 
Groetjes Sarah en Hester 

FAQ

 

Huh? ONLINE massage, kan dat eigenlijk wel?

Ja dat kan zeker! Ik heb jarenlang diverse kindermassage cursussen gegeven in mijn massagepraktijk Fijn! En nu heb ik al mijn ervaring en kennis samengebracht in deze leerzame en leuke Online Cursus Kindermassage. Door de stap voor stap video’s die ik voor je gemaakt heb is het net alsof je met je kind bij mij in de praktijk zit! Het enige verschil is dat je nu fijn in je eigen vertrouwde omgeving blijft en dat je de cursus precies dan kunt volgen wanneer het voor jou en je kind het beste uitkomt!

Waarom een ONLINE cursus?

 

 • Je kunt de cursus helemaal in je eigen tijd te volgen! Je kunt de cursus makkelijke naast je werk volgen (bijvoorbeeld elke avond voor het naar bed gaan) en je hoeft geen oppas voor je andere kind(eren) te zoeken.
 • Je kunt precies aansluiten bij je kind, de cursus is makkelijk met school en hobby’s te combineren.
 • Je kunt je helemaal op je kind richten. Er zijn geen afleidingen in de vorm van nieuwe spullen/mensen.
 • Je kunt rustig de tijd nemen om de massage technieken te leren en je kunt de lessen altijd nog eens terug kijken.
 • Ook vaders kunnen via deze online cursus makkelijk leren hoe ze kunnen masseren!

Voor wie is deze cursus geschikt?

 

Dat is een makkelijke vraag; voor iedereen met een kind! 😉

En vooral voor iedereen die het belangrijk vindt om z’n kind te helpen met ontspannen

Voor iedereen die de relatie met z’n kind wil versterken

En voor iedereen die graag écht contact wil maken met z’n kind

De massagetechnieken zijn eenvoudig en door iedereen te leren!

Vanaf welke leeftijd?

 

Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 4 tot 100 jaar!  

Haha! 🙂 

Wat ik bedoel; deze massagetechnieken blijven altijd toepasbaar, welke leeftijd je ook hebt. Maar de cursus is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Voor kinderen die jonger zijn dan 4 (die nog niet zo lang stil kunnen liggen ;-)), heb ik 2 andere leuke cursussen;

Wat heb je nodig?

 

 • je kind 😉
 • wat (natuurlijke) massageolie
 • een smartphone, tablet of laptop
 • jouw aandacht en tijd!

Bestel nu de Online Cursus Kindermassage!

Leer hoe je je kind kunt helpen ontspannen voor het slapen gaan en heb elke dag een fijn moment samen.

Ik kreeg dit berichtje van Sinterklaas!

Lieve mama of papa!

 

Ik houd je nu al een tijdje in de gaten,

Want je weet, dat kunnen ik en mijn pieten niet laten 😉

En ik zie hoe je bezig bent elke dag, zo goed!

Hoe je alles, maar dan ook alles voor je kindje doet

Je weet, ik ben een grote kindervriend

maar ik vind dat jij ook een kadootje verdient!

Daarom stel ik voor deze cursus 50/50 voor

“Echt waar?” zeiden de pieten in koor

Ja! Ik betaal de helft, dus jij krijgt 50% korting

Is dat niet veel beter dan alweer een nieuwe ring?

Je hoeft nu dus geen €84,- te betalen, €42,- is wat ik vraag

We snijden de prijs als het ware doormidden met een zaag

Dit aanbod is geldig tot 6 december

Dan ga ik weer naar Spanje remember?

Ik wens jou en je kindje veel massageplezier samen

Ik stuur af en toe een pietje om te gluren door je ramen 😉

En weet je, wil je zelf voor Sint spelen dit jaar?

Koop een kadobon voor een cursus kindermassage en je bent klaar!

Een geweldig, lief, waardevol en low-waste kado om te geven,

Ik weet toevallig; daar heeft Inge mooie kadobonnen voor geschreven!

Dus of je de cursus nu voor jezelf koopt of om kado te doen

Jij en je kindje zijn geweldig en krijgen van mij een dikke zoen!

 

Liefs en knuffels van Sint

en ook van m’n Pieten natuurlijk!

 

Oh wat lief van Sint he? 😉

Gebruik de code SINT2020 in je winkelmandje en krijgt tot 6 dec 50% korting!

Gun je kind én jezelf deze ontspanning!