Online Cursus Kindermassage

Elke dag écht Contact met je Kind door Eenvoudige Massagetechnieken!

Loslaten & Ontspannen

 

We leven in een drukke tijd en dat maakt dat je dagen soms overvol zijn. Met je werk, zorg voor je kids, het huishouden en je sociale leven heb je een dag zo vol. Het is nog lang niet altijd makkelijk en tijd voor ontspanning schiet er vaak bij in (dan tel ik netflixen maar ff niet mee ;-)). Toch is het belangrijk om voor het slapengaan af te schakelen. Om je dag rustig af te sluiten. 

Het klinkt misschien gek, maar voor je kind werkt dit precies zo! Er komen tegenwoordig zo ontzettend veel prikkels af op kinderen. School, sport, familie, vriendjes, computer spelletjes of andere tv/scherm dingen. Dat is bij elkaar best veel voor een kinderbrein. En het kan lastig zijn voor je kind om voor het slapen gaan echt af te schakelen, alles los te laten en te ontspannen.  

Dus hoe help je je kind ontspannen aan het eind van de dag? En zorg je dat het hoofd van je kind (en dat van jezelf!) stopt met malen en tot rust komt? Zodat je kind fijn kan slapen? 

Heb ik jou eigenijk wel écht gezien vandaag?

 

Denk je, als je kind eenmaal op bed ligt, ook vaak; heb ik je eigenlijk wel een fijne knuffel gegeven vandaag? Heb ik je echt in de ogen gekeken? Echt geluisterd naar wat je te vertellen hebt? Heb ik je echt aandacht gegeven bij het naar bed brengen? 

En is je antwoord dan vaak; ‘Eh eigenlijk niet’, ‘Ik weet het niet meer’ of ‘Ja, maar te weinig!’? 

Doordat iedereen in het gezin druk is met z’n eigen dingen, kan het zomaar gebeuren dat je elkaar een beetje uit het oog verliest. Dat je niet meer precies weet wat er omgaat in het hoofd van je kind bijvoorbeeld. Dat je zo’n knagend gevoel in je lijf krijgt dat zegt dat het eigenlijk anders zou moeten… 

Hoe zorg je nou dat je elke dag (ook al ben je druk!) écht contact kunt maken met je kind?

Wellicht heb al wel eens je gehoord dat kindermassage heel goed is voor je kind en lukt het je af en toe om je kind een beetje te masseren, maar

 • Twijfel je of je het wel goed doet, omdat je niet zo goed weet hoe het moet.
 • Lukt het masseren je niet zo vaak als je zou willen omdat het niet in je routine zit of er vaak iets tussen komt. Het komt er gewoon steeds niet van!

Stel je eens voor;

 

 • Dat je je kind kunt helpen met ontspannen voor het slapen gaan.
 • Dat je elke dag in ieder geval 1 keer heel bewust aandacht hebt voor je kind.
 • Dat je een fijn ‘voor het slapen gaan’ ritueel hebt,
 • Dat je samen een hechte band kunt opbouwen!

Goed nieuws!

 

Er is een eenvoudige manier om je kind te helpen met ontspannen en loslaten. Een makkelijke manier om elke dag even écht fijn samen te zijn!

 

Namelijk door Kindermassage!

 

Door het geven van een massage voor het slapen gaan help je je kind met ontspannen (en kun je stiekem zelf ook ontspannen!) én heb je elke dag even bewust een fijn momentje (hoe kort ook!) met je kind.

Zo blijf je in verbinding met je kind en krijg je een steeds sterkere band!

Hoe zou het zijn als;

 

 • Je massagetechnieken beheerst waardoor je precies weet hoe je je kind een fijne massage kunt geven.
 • Je kind na jouw massage heerlijk ontspannen is en met een ‘leeg’ hoofd heerlijk kan gaan slapen. Zodat hij fijn kan uitrusten en klaar is voor een nieuwe dag.
 • Je op een leuke en speelse manier elke dag even echt contact maakt met je kind. Een fijn moment om te koesteren.
 • Je dagelijks werkt aan een sterke band met je kind; een goede hechting!

Dat is Fijn!

Al eens gedacht aan een ONLINE Cursus Kindermassage?

 

Waarin je de kindermassage technieken makkelijk vanuit je eigen huis kunt leren?

Deze cursus is super leuk om samen met je kind te volgen! Kinderen vinden het fijn om gemasseerd te worden door hun ouders. Zo fijn dat je kind straks elke dag om een massage gaat vragen, dus kijk uit waar je aan begint! 😉 De kans is ook groot dat je kind tijdens deze cursus leert hoe hij jóu een massage kan geven. Extra fijn dus!

Ik neem je graag stap voor stap mee en zorg dat jij je kind straks een super fijne massage kunt geven!

Wie ben ik?

 

Als je een cursus bij me gaat volgen wil je natuurlijk ook graag weten wie ik ben! Ik stel me graag aan je voor 😉

Ik ben Inge, Masseur, Docent Babymassage en Kindermassage, Kinderyoga docent, Leerkracht Basisonderwijs en Psycholoog.

En moeder! Van een lieve tweeling.

De voordelen van Kindermassage op een rijtje! Kindermassage…

 

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine. Ook wel ‘het knuffelhormoon’ genoemd! Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij (bij je kind maar óók bij jou als ouder!) en dat helpt bij een goede hechting van je kind.
 • Zorgt ervoor dat je kind, na de massage, heerlijk ontspannen is waardoor hij/zij dieper en rustiger slaapt. Een uitgerust kind kan zich beter concentreren en leert makkelijker.
 • Helpt je kind om zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap.
 • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je kind.
 • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je kind.
 • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen.
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogd weerstand tegen ziektes.

Maar het is vooral gewoon super leuk om te doen! De massage is heel interactief (je kunt je kind echt betrekken bij de massage), gezellig en natuurlijk heel fijn! 😉

Het is heel speciaal om je kind voor het slapen gaan een massage te geven. Om echt even samen ‘in het nu’ te zijn! Het maakt dat je kind zich geliefd voelt, een fijn en geruststellend gevoel aan het einde van de dag. Klaar voor een nacht vol mooie dromen! Zodat je kind kan ontspannen, groeien en steeds steviger ‘in z’n lijf kan zakken’ als persoon. Wat is het toch bijzonder dat je daar als ouder een bijdrage aan mag leveren! 

Met veel plezier heb ik met mijn dochtertje van 6 jaar een online cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust & relax moment voor ons beiden om een les te bekijken. Het masseren is iets waar we nu, na afloop van de cursus, nog steeds elke dag veel plezier aan beleven! Een mooie manier om samen fijn onze dag af te sluiten. Dank je wel Inge voor deze leuke en leerzame cursus!” Hanna en Saar

Wat ik zo leuk vind aan Inge, ze heeft een heel speelse benadering waardoor je op een ongedwongen en gezellige manier kunt leren hoe je de massagetechnieken kunt gebruiken. Met plezier heb ik dan ook met mijn zoontje van vier jaar een online cursus kindermassage bij Fijn! gedaan. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust- en relaxmoment voor ons beiden om een les te bekijken.”  Marieke en Merleyn

Inhoud cursus:

De cursus bestaat uit 11 lessen waarin de massage langzaam wordt opgebouwd en uitgebreid. Zo kan je kind rustig wennen aan de massage en heb jij de tijd om de technieken te leren en te herhalen.

Daarnaast leer je op deze manier je kind steeds beter kennen en kun je zien wat hij fijn vindt tijdens de massage.

Je krijgt nog meer Fijns!

 

Deze Online Cursus Kindermassage, bestaande uit 11 lessen, is inclusief;

 • 4 Bonuslessen 4 super leuke massagespelletjes om samen met je kind te doen. Ze zijn ook erg leuk om met meerdere kinderen samen te doen bijvoorbeeld op een kinderfeestje of in de klas.
 • Kindermassage Reader waarin de hele massage is uitgeschreven, dit document kun je downloaden en als naslagwerk gebruiken.
 • Kindermassage in Steekwoorden. Een document met daarin alle steekwoorden. Super handig! Als je dit uitprint of digitaal bekijkt/download, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde altijd bij de hand! Zo heb je nog jaren plezier van de cursus!
 • Begeleiding via Mail, Instagram of Facebook. Ik ben er voor je als je vragen hebt tijdens en ook na het volgen van de cursus!

Na deze cursus;

 

 • Weet jij precies hoe je je kind een geweldige massage kunt geven en kunt helpen ontspannen.
 • Is het eenvoudig om dagelijks écht contact te hebben met je kind in een fijn avond ritueel.
 • Heb jij massagetechnieken in handen die je nog heel lang kunt gebruiken. Ze blijven namelijk altijd toepasbaar!
 • Kun je, als je regelmatig masseert, zorgen voor een ontspannen kind vol zelfvertrouwen. Een kind dat zijn lichaam goed kent en goed gehecht is. Een super mooie basis dus!
 • Heb je samen mooie herinneringen gemaakt die jij en je kind voor altijd zullen koesteren!

Het mooiste kado dat je je kind (en jezelf) kunt geven!

Evan en ik willen je heel graag bedanken voor deze ontzettend leuke en fijne online ouder-kind massage cursus. Na de eerste les waren we beiden meteen super enthousiast. Zowel Evan (6 jaar) en ik hebben ons heerlijk kunnen ontspannen. De ontspannen en speelse manier waarop jij ons leerde masseren vonden we leuk, en ook de spelletjes stelden we zeer op prijs. Met regelmaat krijg ik van Evan een weerbericht op mijn rug, en van het weekend kwam hij weer met iets nieuws aanlopen dat ik zou kunnen gebruiken om zijn rug te masseren. We vonden de video’s super, de lessen gaven ons rust en fijne ontspanning samen! Lieve groetjes” Anouk en Evan

Jip en ik vinden de online kindermassage lessen heel erg leuk en fijn. Heel leuk om zo met je kind bezig te zijn, helemaal met zo’n grote stoere jongen die al een beetje zijn eigen gang gaat. Wij genieten er allebei van. Jip heeft er op school nog over verteld (tegen zijn juf). We verheugen ons al weer op de volgend les!
Barbara & Jip

Hoe werkt het?

 

Nadat je de cursus hebt aangevraagd en veilig via Ideal hebt betaald, krijg je via je email een inlog code die je direct toegang tot de cursus geeft.

In de 1e les kun je leren wat je nodig hebt om een fijne massage te geven en de volgende lessen ga je met de massage aan te slag. Er zitten steeds een paar dagen tussen de volgende lessen, dit om je de kans te geven om te oefenen en je kind rustig te laten wennen aan de massage.

Je leert in één maand alle technieken (de gehele kindermassage) en kunt ze in de maanden daarna blijven oefenen met de video’s. Alle video’s blijven altijd voor jou beschikbaar. Dus ook voor je eventuele andere kids 😉

Zo kun je dus op elke moment elke video nog eens bekijken! Even je geheugen opfrissen als dat nodig is, een groot voordeel van het volgen van een online cursus 😉

Bestel nu de Online Cursus Kindermassage!

Leer hoe je je kind kunt helpen ontspannen voor het slapen gaan en heb elke dag een fijn moment samen.

FAQ

Waarom een Online cursus?

In mijn praktijk, waar ik al jaren cursussen kindermassage geef, zie ik hoe leuk het is om de cursus te volgen en de massage te leren! Blije kinderen en blije ouders! Het is gezellig samen met de andere ouders & kinderen en je kunt ervaringen en tips uitwisselen. Maar voor de meeste ouders met schoolgaande kinderen (en voor vaders vaak al helemaal) is het lastig om de tijd te vinden om samen met je kind een cursus op locatie te volgen (en tegelijkertijd ook nog oppas te regelen voor je evt. andere kinderen). En dat is natuurlijk jammer! Daarom heb ik besloten een ONLINE kindermassage cursus te maken! Die kun je thuis samen met je kind volgen wanneer het voor jullie het beste uitkomt. Fijn in je eigen vertrouwde omgeving waar je kind het meest op z’n gemak is!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Dat is een makkelijke vraag; voor iedereen met een kind! 😉

En vooral voor iedereen die het belangrijk vindt om z’n kind te helpen met ontspannen

Voor iedereen die de relatie met z’n kind wil versterken

En voor iedereen die graag écht contact wil maken met z’n kind

De massagetechnieken zijn eenvoudig en door iedereen te leren!

Vanaf welke leeftijd?

Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 4 tot 100 jaar!  

Haha! 🙂 

Wat ik bedoel; deze massagetechnieken blijven altijd toepasbaar, welke leeftijd je ook hebt. Maar de cursus is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Voor kinderen die jonger zijn dan 4 (die nog niet zo lang stil kunnen liggen ;-)), heb ik 2 andere leuke cursussen; 

Wat heb je nodig?

 • je kind 😉
 • wat (natuurlijke) massageolie
 • een smartphone, tablet of laptop
 • jouw aandacht en tijd!

Bestel nu de Online Cursus Kindermassage!

Leer hoe je je kind kunt helpen ontspannen voor het slapen gaan en heb elke dag een fijn moment samen.