Online Cursus Kindermassage

Elke dag écht Contact met je Kind door Eenvoudige Massagetechnieken!

Stel je eens voor;

 

Dat je je kind kunt helpen met ontspannen voor het slapen gaan.

 Dat je elke dag in ieder geval 1 keer heel bewust aandacht hebt voor je kind.

Dat je een fijn ‘voor het slapen gaan’ ritueel hebt,

waardoor je samen een hechte band kunt opbouwen!

  

Loslaten & ontspannen  

We leven in een drukke tijd en dat maakt dat je dagen soms overvol zijn. Met je werk, zorg voor je kids, het huishouden en je sociale leven heb je een dag zo vol. Het is nog lang niet altijd makkelijk en tijd voor ontspanning schiet er vaak bij in (dan tel ik netflixen maar ff niet mee ;-)). Toch is het belangrijk om voor het slapengaan af te schakelen. Om je dag rustig af te sluiten. 

Het klinkt misschien gek, maar voor je kind werkt dit precies zo! Er komen tegenwoordig zo ontzettend veel prikkels af op kinderen. School, sport, familie, vriendjes, computer spelletjes of andere tv/scherm dingen. Dat is bij elkaar best veel voor een kinderbrein. En het kan lastig zijn voor je kind om voor het slapen gaan echt af te schakelen, alles los te laten en te ontspannen.  

Dus hoe help je je kind ontspannen aan het eind van de dag? En zorg je dat het hoofd van je kind (en dat van jezelf!) stopt met malen en tot rust komt? Zodat je kind fijn kan slapen? 

     

Heb ik jou eigenijk wel écht gezien vandaag?

 

Denk je, als je kind eenmaal op bed ligt, ook vaak; heb ik je eigenlijk wel een fijne knuffel gegeven vandaag? Heb ik je echt in de ogen gekeken? Echt geluisterd naar wat je te vertellen hebt? Heb ik je echt aandacht gegeven bij het naar bed brengen? 

En is je antwoord dan vaak; ‘Eh eigenlijk niet’, ‘Ik weet het niet meer’ of ‘Ja, maar te weinig!’? 

Doordat iedereen in het gezin druk is met z’n eigen dingen, kan het zomaar gebeuren dat je elkaar een beetje uit het oog verliest. Dat je niet meer precies weet wat er omgaat in het hoofd van je kind bijvoorbeeld. Dat je zo’n knagend gevoel in je lijf krijgt dat zegt dat het eigenlijk anders zou moeten… 

Hoe zorg je nou dat je elke dag (ook al ben je druk!) écht contact kunt maken met je kind?

Goed nieuws!

Er is een super eenvoudig antwoord op bovenstaande vragen. Een manier om alles 1 in keer op te lossen! 😉 

Waarmee je je kind kunt helpen met ontspannen voor het slapen gaan (en je stiekem zelf ook kunt ontspannen!)

én je elke dag even bewust een fijn momentje (hoe kort ook!) hebt met je kind.

Zodat je in verbinding blijft en samen iets moois op kunt bouwen voor de toekomst.

 

Namelijk;

Door je kind te masseren voor het slapen gaan. Dus door het geven van kindermassage!

 

Wellicht heb al wel eens je gehoord dat kindermassage heel goed is voor je kind en lukt het je af en toe om je kind een beetje te masseren, maar

 • Twijfel je of je het wel goed doet, omdat je niet zo goed weet hoe het moet.
 • Lukt het masseren je niet zo vaak als je zou willen omdat het niet in je routine zit of er vaak iets tussen komt. Het komt er gewoon steeds niet van!

Al eens gedacht aan een ONLINE Cursus Kindermassage?

 

Waarin je de kindermassage technieken makkelijk vanuit je eigen huis kunt leren?

Een cursus die super leuk is om samen met je kind te volgen? Zo leuk dat je kind om een massage gaat vragen? En jij er ook eentje van je kind kunt krijgen 😉

Ik neem je graag stap voor stap mee en zorg dat jij je kind straks een super fijne massage kunt geven!

Benieuwd geworden? 

 

 

 

Hoe zou het zijn als;

 

 • Je massagetechnieken beheerst waardoor je precies weet hoe je je kind een fijne massage kunt geven.
 • Je kind na jouw massage heerlijk ontspannen is en met een ‘leeg’ hoofd heerlijk kan gaan slapen. Zodat het fijn kan uitrusten en klaar is voor een nieuwe dag.
 • Je op een leuke en speelse manier elke dag even echt contact maakt met je kind. Een fijn moment om te koesteren. 
 • Je dagelijks werkt aan een sterke band met je kind; een goede hechting!

 

Dat is Fijn!

De voordelen van Kindermassage op een rijtje! Kindermassage…

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine. Ook wel ‘het knuffelhormoon’ genoemd! Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij (bij je kind maar óók bij jou als ouder!) en dat helpt bij een goede hechting van je kind.
 • Zorgt ervoor dat je kind, na de massage, heerlijk ontspannen is waardoor hij/zij dieper en rustiger slaapt. Een uitgerust kind kan zich beter concentreren en leert makkelijker.
 • Helpt je kind om zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap.
 • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je kind.
 • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je kind.
 • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen.
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogd weerstand tegen ziektes.

Maar het is vooral gewoon super leuk om te doen! De massage is heel interactief (je kunt je kind echt betrekken bij de massage), gezellig en natuurlijk heel fijn! 😉Het is heel speciaal om je kind voor het slapen gaan een massage te geven. Om echt even samen ‘in het nu’ te zijn! Het maakt dat je kind zich geliefd voelt, een fijn en gerustellend gevoel aan het einde van de dag. Klaar voor een nacht vol mooie dromen! Zodat je kind kan ontspannen, groeien en steeds steviger ‘in z’n lijf kan zakken’ als persoon. Wat is het toch bijzonder dat je daar als ouder een bijdrage aan mag leveren! 

Waarom een Online cursus?

In mijn praktijk, waar ik al jaren cursussen kindermassage geef, zie ik hoe leuk het is om de cursus te volgen en de massage te leren! Blije kinderen en blije ouders! Het is gezellig samen met de andere ouders & kinderen en je kunt ervaringen en tips uitwisselen. Maar voor de meeste ouders met schoolgaande kinderen (en voor vaders vaak al helemaal) is het lastig om de tijd te vinden om samen met je kind een cursus op locatie te volgen (en tegelijkertijd ook nog oppas te regelen voor je evt. andere kinderen). En dat is natuurlijk jammer! Daarom heb ik besloten een ONLINE kindermassage cursus te maken! Die kun je thuis samen met je kind volgen wanneer het voor jullie het beste uitkomt. Fijn in je eigen vertrouwde omgeving waar je kind het meest op z’n gemak is!

Wie ben ik?

Als je een cursus bij me gaat volgen wil je natuurlijk ook graag weten wie ik ben! Ik stel me graag aan je voor 😉

Ik ben Inge, Masseur, Docent Babymassage en Kindermassage, Kinderyoga docent, Leerkracht Basisonderwijs en Psycholoog.

En moeder! Van een lieve tweeling.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Dat is een makkelijke vraag; voor iedereen! 😉

Een massage heeft voordelen voor alle kinderen.

De technieken zijn eenvoudig en door iedere ouder te leren!

Wat heb je nodig?

 • je kind 😉
 • wat (natuurlijke) massageolie
 • een smartphone, tablet of laptop
 • jouw aandacht en tijd!

Zo fijn is de cursus!

Zomaar een greep uit de vele reacties die ik heb ontvangen na afloop van het volgen van mijn cursus kindermassage!

“Met veel plezier heb ik met mijn dochtertje van 6 jaar een online cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust & relax moment voor ons beiden om een les te bekijken. Het masseren is iets waar we nu, na afloop van de cursus, nog steeds elke dag veel plezier aan beleven! Een mooie manier om samen fijn onze dag af te sluiten. Dank je wel Inge voor deze leuke en leerzame cursus!” Hanna en Saar

“Evan en ik willen je heel graag bedanken voor de ontzettend leuke en fijne ouder-kind massage cursus die we bij jou hebben gedaan. Na de eerste keer waren we beiden zo enthousiast dat we het totaalpakket van 3 bijeenkomsten niet konden weerstaan. Zowel Evan (6 jaar) en ik hebben ons heerlijk kunnen ontspannen, de ontspannen en speelse manier waarop jij ons masseren leerde vonden we leuk, en ook de spelletjes stelden we zeer op prijs. Met regelmaat krijg ik van Evan een weerbericht op mijn rug, en van het weekend kwam hij weer met iets nieuws aanlopen dat ik zou kunnen gebruiken om zijn rug te masseren. We vonden de sfeer heerlijk, de lessen gaven ons rust en fijne ontspanning samen. En bij jou voelden we ons helemaal thuis! Lieve groetjes” 
Anouk en Evan

“Wat ik zo leuk vind aan Inge, is dat ieder kind bij haar gewoon mag zijn wie hij is. Er is geen ‘moeten’ en ze heeft een heel speelse benadering waardoor er een ongedwongen en gezellige sfeer ontstaat. Met plezier heb ik dan ook met mijn zoontje van vier jaar een cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust- en relaxmoment voor ons beiden om een les te bekijken.” 
Marieke en Merleyn

“Jip en ik vonden de kindermassagelessen heel erg leuk en fijn. Heel leuk om zo met je kind bezig te zijn, helemaal met zo’n grote stoere jongen die al een beetje zijn eigen gang gaat. Wij hebben er beiden van genoten. Jip heeft er op school nog over verteld (tegen zijn juf). We verheugen ons al weer op de volgend les!”
Barbara & Jip

 

 

 

Inhoud cursus:

De cursus bestaat uit 11 lessen waarin de massage langzaam wordt opgebouwd en uitgebreid. Zo kan je kind rustig wennen aan de massage en heb jij de tijd om de technieken te leren en te herhalen.

Daarnaast leer je op deze manier je kind steeds beter kennen en kun je zien wat hij fijn vindt tijdens de massage.

 

Les 1 Voorbereiding

Les 2 Opwarmen

Les 3 Rug

Les 4 Achterkant benen

Les 5 Gezicht

Les 6 Buik

Les 7 Armen

Les 8 Voorkant benen

Les 9 Voeten

Les 10 Afsluiting

Les 11 Gehele massage

 

 

 Vanaf welke leeftijd? 

Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 4 tot 100 jaar!  

Haha! 🙂 

Wat ik bedoel; de massagetechnieken blijven altijd toepasbaar, welke leeftijd je ook hebt, maar de cursus is gemaakt voor kinderen in de basisschool leeftijd.  

Voor kinderen die jonger zijn dan 4, die nog niet zo lang stil kunnen liggen ;-), is de Online Cursus Dreumesmassage of de Online Cursus Peutermassage passender! 

Bestel nu de Online Cursus Kindermassage!

Leer hoe je je kind kunt helpen ontspannen voor het slapen gaan en heb elke dag een fijn moment samen.

Wist je trouwens;

 

Dat een kadobon voor een Online Cursus Kindermassage

…een Perfect kado is!?

 

Voor een Verjaardag? Voor Sint? Voor Kerst?

Veel plezier met geven!

 

 Hoe werkt het?

Nadat je de cursus hebt aangevraagd en veilig via Ideal hebt betaald, krijg je via je email een inlog code die je direct toegang tot de cursus geeft.

In de 1e les kun je leren wat je nodig hebt om een fijne massage te geven en de volgende lessen ga je met de massage aan te slag. Er zitten steeds een paar dagen tussen de volgende lessen, dit om je de kans te geven om te oefenen en je kind rustig te laten wennen aan de massage.

Je leert in één maand alle technieken (de gehele kindermassage) en kunt ze in de maanden daarna blijven oefenen met de video’s. Alle video’s blijven 1 jaar beschikbaar.

Zo kun je dus op elke moment elke video nog eens bekijken! Even je geheugen opfrissen als dat nodig is, een groot voordeel van het volgen van een online cursus 😉

Je krijgt nog meer Fijns!

Deze Online Cursus Kindermassage, bestaande uit 11 lessen, is inclusief;

 • 4 Bonuslessen 4 super leuke massagespelletjes om samen met je kind te doen. Ze zijn ook erg leuk om met meerdere kinderen samen te doen bijvoorbeeld op een kinderfeestje of in de klas.
 • Kindermassage Reader waarin de hele massage is uitgeschreven, dit document kun je downloaden en als naslagwerk gebruiken.
 • Kindermassage in Steekwoorden. Een document met daarin alle steekwoorden. Super handig! Als je dit uitprint of digitaal bekijkt/download, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde altijd bij de hand! Zo heb je nog jaren plezier van de cursus!
 • Begeleiding via Mail, Instagram of Facebook. Ik ben er voor je als je vragen hebt tijdens en ook na het volgen van de cursus!

Na deze cursus;

 Weet jij precies hoe je je kind een geweldige massage kunt geven en kunt helpen ontspannen.

Is het eenvoudig om dagelijks écht contact te hebben met je kind in een fijn avond ritueel.

Heb jij massagetechnieken in handen die je nog heel lang kunt gebruiken. Ze blijven namelijk altijd toepasbaar!

Kun je, als je regelmatig masseert, zorgen voor een ontspannen kind vol zelfvertrouwen. Een kind dat zijn lichaam goed kent en goed gehecht is. Een super mooie basis dus!

 Heb je samen mooie herinneringen gemaakt die jij en je kind voor altijd zullen koesteren!

Het mooiste kado dat je je kind (en jezelf) kunt geven!