Online Cursus Kindermassage

De voordelen op een rijtje:

 

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine. Ook wel het knuffelhormoon genoemd! Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij (bij moeder en kind!) en het helpt bij een goede hechting van je kind
 • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je kind
 • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je kind
 • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogd weerstand tegen ziektes
 • Zorgt ervoor dat je kind na de massage heerlijk ontspannen is waardoor hij/zij dieper en rustiger slaapt
 • Leert je kind zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap
 • ….is super leuk om te doen! Het is fantastisch om je kind te masseren en te leren kennen.  Echt genieten dus!

Zo fijn is de cursus!

“Evan en ik willen je heel graag bedanken voor de ontzettend leuke en fijne ouder-kind massage cursus die we bij jou hebben gedaan. Na de eerste keer waren we beiden zo enthousiast dat we het totaalpakket van 3 bijeenkomsten niet konden weerstaan. Zowel Evan (6 jaar) en ik hebben ons heerlijk kunnen ontspannen, de ontspannen en speelse manier waarop jij ons masseren leerde vonden we leuk, en ook de spelletjes stelden we zeer op prijs. Met regelmaat krijg ik van Evan een weerbericht op mijn rug, en van het weekend kwam hij weer met iets nieuws aanlopen dat ik zou kunnen gebruiken om zijn rug te masseren. We vonden de sfeer heerlijk, het was een uurtje van rust en fijne ontspanning samen. En bij jou voelden we ons helemaal thuis! Lieve groetjes” 
Anouk en Evan

“Wat ik zo leuk vind aan Inge, is dat ieder kind bij haar gewoon mag zijn wie hij is. Er is geen ‘moeten’ en ze heeft een heel speelse benadering waardoor er een ongedwongen en gezellige sfeer ontstaat. Met plezier heb ik dan ook met mijn zoontje van vier jaar een individuele cursus kindermassage bij Fijn! gevolgd. De cursus zit goed in elkaar en het was iedere keer een rust- en relaxmoment voor ons beiden om naar Inge toe te gaan.” 
Marieke en Merleyn

“Jip en ik vonden de kindermassagelessen heel erg leuk en fijn. Heel leuk om zo met je kind bezig te zijn, helemaal met zo’n grote stoere jongen die al een beetje zijn eigen gang gaat. Wij hebben er beiden van genoten. Jip heeft er op school nog over verteld (tegen zijn juf). We verheugen ons al weer op de volgende keer!”
Barbara & Jip

 

Inhoud cursus:

 

De cursus bestaat uit een aantal lessen. De massage wordt langzaam opgebouwd en uitgebreid. Zo kan je kind rustig wennen aan de massage en heb jij tijd om de technieken te leren en te herhalen. Die rust en herhaling is fijn in het drukke en volle schema van elke dag 😉

Les 1 Voorbereiding

Les 2 Opwarmen

Les 3 Rug

Les 4 Achterkant benen

Les 5 Gezicht

Les 6 Buik

Les 7 Armen

Les 8 Voorkant benen

Les 9 Voeten

Les 10 Afsluiting

Voor welke leeftijd is deze massage?

Dat kan al heel snel!

Voordelen van deze online cursus!

In mijn praktijk, waar ik al jaren cursussen kindermassage, geef zie ik natuurlijk hoe leuk het is om de cursus te volgen en de massage te leren! Blije kinderen en blij ouders! vMaar ik zie ook de nadelen van het volgen van een cursus op locatie (versus een online cursus). En daardoor ontstond steeds meer het idee om een online cursus te maken!

 • Je kunt de cursus helemaal in je eigen tijd te volgen! Het is vaak lastig om een cursus te volgen met je kind naast werk.school en andere kinderen. Op deze manier kun je de technieken thuis leren wanneer het voor jou en je kind het fijnst is!
 • Je kunt kiezen op welke manier je de massage wilt leren; je kunt de filmpjes alleen kijken of samen met je kind en dan meteen mee masseren, dat is ook een fijne optie.
 • Je kunt je kind goed volgen qua eet/slaapritme en tempo.
 • Als je baby een regeldag heeft of gewoon even niet in zijn hum is kun je makkelijk een dagje overslaan met het leren van de massage. Als je de massage eenmaal kent is op zo’n dag natuurlijk juist fijn om je baby te helpen ontspannen door hem te masseren! Als je baby ziek is of je bent zelf ziek dan mis je een les en dat is jamme
 • Je hoeft geen oppas te regelen voor je andere kinderen (als je die hebt ;-))
 • Je kunt de technieken rustig leren in je eigen vertrouwde omgeving. verlegen kind, uitkleden met iemand erbij soms lastig en dan komt er van masseren niks. of veel giechelen….
 • Papa’s kunnen nu ook heel makkelijk de babymassage leren! Super belangrijk voor de hechting! En vergeet opa en oma niet, die vinden het masseren van hun kleinkind ook vast heel fijn 😉
 • Papa’s hebben vaak geen tijd om een cursus te volgen vanwege hun werk, terwijl het juist super fijn is voor hechting wanneer vaders hun baby kunnen masseren! De papa’s die in mijn praktijk de massage hebben geleerd vonden het allemaal super leuk.
 • Vaak willen moeders graag de babymassage leren, maar kunnen ze geen tijd vrij maken omdat ze geen oppas hebben voor hun andere kindje of omdat ze moeten werken. Daar heb je bij een online cursus geen last van.

Kinderen hebben het druk met sport en school en clubjes, thuis cursus is ideaal!

Weet je trouwens dat een kadobon voor een online cursus Kindermassage een perfect verjaardagskado is!? Voor jezelf of voor je kind?  Sinterklaas en de kerst man geven deze cursus ook graag kado 😉

 

Bestel nu de online cursus Kindermassage!

en leer hoe je je kind kunt helpen ontspannen!

Hoe werkt het?

Nadat je de cursus aangevraagd en betaald hebt krijgt je de lessen in je mailbox. De linkjes naar de filmpjes blijven 2 maanden geldig. Dit om je te stimuleren de filmpjes echt meteen te kijken en de technieken toe te gaan passen! De eerste 3 lessen komen op dag 1, 2 en 3. Daarna zit er wat langer tussen de lessen om je de kans te geven om wat meer te oefenen en je kind rustig te laten wennen aan de massage. Alle linkjes blijven de gehele periode actief.

En er zijn ook nog Bonussen!

Naast de massage technieken krijg je ook nog:

 • Een super leuk filmpje met baby-yogatechnieken. Erg leuk om te doen! Ook voor papa’s
 • Filmpje met massagetips voor het verlichten van darmkrampjes
 • Een Pdf waarin de hele massage is uitgeschreven
 • Een Pdf met info over verschillende onderwerpen mbt je baby
 • Een samenvatting van de babymassage in steekwoorden, als je dit uitprint en op je massageplekje legt heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde bij de hand!

Na deze cursus

 * Weet je precies hoe je je kind kunt masseren en helpen met ontspannen!

* Heb je technieken in handen die je nog heel lang kunt gebruiken. Ze zijn namelijk ook goed toepasbaar op Tieners en Volwassenen 😉

* Kun je, als regelmatig blijft masseren, ervoor zorgen dat je kind opgroeit tot een persoon vol zelfvertrouwen, die zijn lichaam goed kent (leert wat hij wel en niet fijn vindt) en goed gehecht is….Een super mooie basis dus!

 

Het mooiste kado dat je je kind (en jezelf) kunt geven!