Online Cursus Dreumesmassage

Elke Dag échte Aandacht voor je Bewegelijke Dreumes door Eenvoudige Massagetechnieken en leuke Massageliedjes!

Stel je eens voor;

Elke dag een momentje van échte aandacht voor je dreumes, waardoor je je dreumes kunt helpen bij het ontdekken van zijn lichaam, kunt helpen met ontspannen. Waardoor je je dreumes steeds beter leert kennen, hij goed in z’n vel komt te zitten én je samen een hechte band kunt opbouwen! Zodat je een sterke basis kunt leggen voor een leven vol vertrouwen, gezondheid en plezier…daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!​

 

Je bent mama of papa

 

Van een grappige, lieve, energievolle dreumes…

…en je wilt graag een hechte band opbouwen met je kind.

Elke dag écht contact maken.

 

Maar hoe doe je dat?

Met een super actieve dreumes?

Die volop er op uit wil en een sterk eigen willetje aan ’t ontwikkelen is? 😉

En hoe pas je die fijne koester momentjes in in je eigen leven,

dat soms best vol en druk kan zijn?

Door de drukte van alle dag lukt het niet om elke dag gewoon even écht te genieten van je Dreumes,….

 • je bent hartstikke druk, met je werk, het huishouden en je kinderen
 • je ziet de weken voorbij vliegen, ook al duurt een dag soms lang, de tijd gaat supersnel
 • je hebt al oudere kinderen of juist een baby erbij en voelt je schuldig tov de Dreumes, die minder aandacht krijgt dan je zou willen
 • je hebt het gevoel dat de leuke periode waarin je kindje een Dreumes is je door de vingers glipt, je wilt er meer van genieten
 • je Dreumes kan de dag niet goed loslaten, slaapt niet goed of kan niet goed in slaap komen
 • je Dreumes is onrustig, heeft moeite met ontspannen
 • je bent eigenlijk best moe, waardoor alles een beetje in een waas gaat, je doet wel dingen samen maar mist toch het échte contact met je Dreumes

Maar het kan anders!

Er is een eenvoudige manier om je dreumes te helpen ontspannen, nog beter te leren kennen én elke dag even écht fijn samen te zijn!

Namelijk door Dreumesmassage!

 

Je dreumes blijft niet meer (zoals een baby) rustig op één plek liggen en daarom is het geven van een volledige massage nu wat moeilijker.

Toch is het voor een dreumes fijn om op een liefdevolle manier aangeraakt te worden door zijn ouders en aandacht te krijgen dmv een massage. 

En dat kan met Dreumesmassage, een massage die speciaal is afgestemd op Dreumesen!

Misschien lukt het je wel af en toe om je Dreumes een beetje te masseren

 • maar dan twijfel je of je het wel goed doet, je doet eigenlijk maar wat, er zit geen structuur in en je Dreumes ligt maar niet stil
 • het masseren lukt niet zo vaak als je zou willen omdat het (nog) niet in je routine zit of er steeds iets tussen komt
 • je Dreumes is steeds afgeleid dus van masseren komt niet veel

Al eens gedacht aan een ONLINE Cursus Dreumesmassage?

 

Waarin je d.m.v leuke massageliedjes en versjes kunt leren hoe je je dreumes kan laten wennen aan massage?

In een cursus die je gewoon fijn thuis kunt volgen.

Super leuk om samen je Dreumes te doen!

Zo wordt massage gemakkelijk een onderdeel van je dag, ook voor je bewegelijke Dreumes.

Een cursus Dreumesmassage is iets voor jou als je het leuk en belangrijk vindt om je dreumes op een speelse manier aan massage

en huid-op-huid contact te laten wennen. Je versterkt de relatie met je dreumes en je doet ideeetjes op om samen te spelen en te bewegen!

Ik neem je graag stap voor stap mee en zodat jij straks precies weet hoe je fijne massage kunt geven!

 

 

Hoe zou het zijn als;

 

 • Je massageliedjes kent die je op elk moment van de dag kunt toepassen. Zodat je een rust momentje kunt creëren voor je Dreumes, een fijn momentje samen! Om te koesteren!
 • Je dreumes op een speelse manier zijn lichaam leert ontdekken
 • Je massagetechnieken beheerst waardoor je precies weet hoe je je dreumes een fijne massage kunt geven.
 • Je dreumes na jouw massage heerlijk ontspannen en slapen. Zodat hij fijn kan uitrusten en klaar is voor een nieuwe dag vol ontdekkingen!
 • Je dagelijks werkt aan een sterke band met je dreumes; een goede hechting!

 

Dat is Fijn!

De voordelen van Dreumesmassage op een rijtje! 

 • Het aanraken, knuffelen en vasthouden van je Dreumes stimuleert de aanmaak van oxytocine. Ook wel het knuffelhormoon genoemd! Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij (bij mama/papa en kind!) en het helpt bij een goede hechting van je Dreumes
 • Dreumesen ontwikkelen een beter lichaamsgevoel en meer zelfvertrouwen als ze regelmatig liefdevol aangeraakt worden
 • Massage heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogd weerstand tegen ziektes
 • Massage bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je dreumes
 • Zorgt ervoor dat je Dreumes na de massage heerlijk ontspannen is waardoor hij/zij dieper en rustiger slaapt. Een goed uitgeruste dreumes kan weer volop op pad! 
 • Je Dreumes maakt kennis met het verschil in spanning en ontspanning in het lichaam.

Maar het is vooral gewoon super leuk om te doen! De massage is heel interactief, vooral de massageliedjes doe je echt samen met je dreumes! 

 

Massage zorgt er voor dat je kind zich gezien en geliefd voelt, zo kan je dreumes zich ontspannen en volledig richten op het ontdekken van de wereld!

Wat is het toch bijzonder dat je daar als ouder een bijdrage aan mag leveren! 

Waarom een Online cursus?

In mijn praktijk, waar ik al jaren cursussen dreumesmassage geef, zie ik hoe leuk het is om de cursus te volgen en de massage te leren! Blije kinderen en blije ouders! Het is gezellig samen met de andere ouders & dreumesen en je kunt ervaringen en tips uitwisselen.

Maar voor de meeste ouders met kleine kinderen is het lastig om de tijd te vinden om samen met je kind een cursus op locatie te volgen (en tegelijkertijd ook nog oppas te regelen voor je evt. andere kinderen). En dat is natuurlijk jammer! Daarom heb ik besloten een ONLINE dreumesmassage cursus te maken! Die kun je fijn thuis samen met je kind volgen wanneer het voor jullie het beste uitkomt!

Nog wat voordelen op een rijtje:

 • Je kunt de cursus helemaal in je eigen tijd te volgen! Dus je hoeft er geen vrij voor te regelen op je werk of oppas voor je andere kind(eren)
 • Je kunt precies aansluiten bij het slaap/eetritme van je Dreumes.
 • Als je dreumes even niet in zijn hum is kun je een dagje overslaan met het leren van de massage. Als je de massage eenmaal kent is het op zo’n dag natuurlijk juist fijn om je Dreumes te helpen ontspannen door hem te masseren of een massageliedje te zingen!
 • Je kunt je helemaal op je Dreumes richten. Er zijn geen afleidingen in de vorm van nieuwe spullen/mensen. De aandacht van een Dreumes is lastig vast te houden, dus gaat masseren in z’n eigen vertrouwde omgeving het beste!
 • Papa’s hebben vaak geen tijd om een cursus te volgen vanwege hun werk, terwijl het juist super fijn is voor de hechting wanneer vaders hun Dreumes kunnen masseren!

Wie ben ik?

Als je een cursus bij me gaat volgen wil je natuurlijk ook graag weten wie ik ben! Ik stel me graag aan je voor 😉

Ik ben Inge, Masseur, Docent Babymassage en Kindermassage, Kinderyoga docent, Leerkracht Basisonderwijs en Psycholoog.

En moeder! Van een lieve tweeling.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Dat is een makkelijke vraag; voor iedereen! 😉

Een massage heeft voordelen voor alle kinderen.

De technieken zijn eenvoudig en door iedere ouder te leren!

Wat heb je nodig?

 • je Dreumes 😉
 • wat (natuurlijke) massageolie
 • een smartphone, tablet of laptop
 • jouw aandacht en tijd!

Zo fijn is de cursus!

Zomaar een greep uit de vele reacties die ik heb ontvangen na afloop van het volgen van mijn cursus dreumesmassage!

“Enthousiast beginnen we aan de eerste les dreumes massage. Alhoewel ik er wel mijn vraagtekens bij heb met mijn drukke kereltje. Maar al snel merk ik dat de liedjes aanslaan bij mijn kleine man! Door de lessen heen ontstaan er een aantal favorieten, waar hij nu (een aantal weken na het volgen van de cursus) nog steeds om vraagt! Voor mij ook leuk om wat nieuwe liedjes, spelletjes en massage tips te leren. Een echte aanrader dus, voor moeder en kind!” Lieke en David

“Met veel plezier hebben we met drie vriendinnen en hun kindjes de cursus Dreumesmassage gevolgd. Een leuk vervolg op Babymassage, maar natuurlijk helemaal toegespitst op onze dreumesen: lekker bewegen, zingen, aanraken en masseren in de gezellige ruimte van Fijn! Thuis vraagt Joep regelmatig om de waterval, het paard, de vlinder of de vis. Die houden we er dus zeker in! We verheugen ons nu al op een volgende cursus bij Inge ;-).” Nienke en Joep

“We begonnen aan een ware uitdaging: mijn kleine energiebom extra ontspanning en liefde geven met een massage. De eerste 10 minuten was hij beweeglijk en bleef het de vraag of dit ging werken, maar…. daar kwam opeens het moment dat hij lekker bleef liggen. Dankzij de leuke massageliedjes, wat lekkere massageolie en de fijne massagetechnieken lukte het toch om mijn dreumesje rust te geven. Zo Fijn!” Else en Etienne

 

  

Inhoud cursus:

De cursus bestaat uit een aantal lessen. Elke les bevat massageliedjes, een stukje massage waarbij een deel van het lichaam gemasseerd wordt (bijvoorbeeld buik of benen) en een afsluitend liedje. Door deze vaste structuur voelt je dreumes zich geborgen en veilig en kun je samen heerlijk knuffelen, smeren, kriebelen en masseren! En er is een Bonus les met Dreumesyoga!

 

Les 1 Voorbereiding

Les 2 Buik

Les 3 Armen

Les 4 Benen

Les 5 Rug

Les 6 Gezicht

 

 

Vanaf welke leeftijd?

Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 maanden oud, of, anders gezegd; vanaf het moment dat ze niet meer lang op een plek willen liggen en babymassage dus moeilijker wordt om toe te passen 😉

Je kunt de massagetechnieken en liedjes daarna natuurlijk heel goed blijven toepassen, maar van ongeveer 2,5 jaar is de online cursus Peuter massage geschikter!

Bestel nu de Online Cursus Dreumesmassage

Help je actieve dreumes ontspannen en geniet samen van vrolijke massageliedjes!

Wist je trouwens;

 

Dat een kadobon voor een Online Cursus Dreumesmassage

…een Perfect kado is!?

 

Voor een Verjaardag? Voor Kerst?

Veel plezier met geven!

 

 Hoe werkt het?

 

Nadat je de cursus hebt aangevraagd en veilig via Ideal hebt betaald, krijg je via je email een inlog code die je direct toegang tot de cursus geeft.

In de 1e les kun je leren wat je nodig hebt om een fijne massage te geven en de volgende lessen ga je met de massage aan te slag. Er zitten steeds een paar dagen tussen de volgende lessen, dit om je de kans te geven om te oefenen en je dreumes rustig te laten wennen aan de massage.

Je leert in 2 weken alle technieken (de gehele dreumesmassage) en kunt ze in de maanden daarna blijven oefenen met de video’s. Alle video’s blijven 1 jaar beschikbaar.

Zo kun je dus op elke moment elke video nog eens bekijken! Even je geheugen opfrissen als dat nodig is, een groot voordeel van het volgen van een online cursus 😉

Je krijgt nog meer Fijns!

Zijn er ook nog Bonussen? Ja!

Naast de 6 lessen met massage technieken krijg je ook nog:

 • Bonus Les Dreumesyoga. Erg leuk om te doen! Ook voor papa’s
 • De Dreumesmassage in Steekwoorden (PDF). Een document met daarin alle steekwoorden. Super handig! Als je dit uitprint of digitaal bekijkt/download, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde altijd bij de hand! Zo heb je nog jaren plezier van de cursus!
 • De Dreumesmassage liedjes uitgeschreven (PDF) De teksten van alle liedjes die gebruikt worden in de cursus
 • Begeleiding via Mail, Instagram of Facebook. Ik ben er voor je als je vragen hebt tijdens en ook na het volgen van de cursus!

Na deze cursus;

* Weet je precies hoe je je Dreumes kunt masseren en helpen met ontspannen!

* Heb je technieken in handen die je nog heel lang kunt gebruiken. 

* Kun je, als regelmatig blijft masseren, ervoor zorgen dat je dreumes opgroeit tot een persoontje vol zelfvertrouwen, dat zijn lichaam goed kent (leert wat hij wel en niet fijn vindt) en goed gehecht is….Een super mooie basis dus!

* Heb je samen mooie herinneringen gemaakt die jij en je kind voor altijd zullen koesteren!

Het mooiste kado dat je je dreumes (en jezelf) kunt geven!