Online Cursus Babymassage

Elke Dag een Ontspannen & Blije Baby door Eenvoudige Massagetechnieken!

Stel je eens voor;

 

 …elke dag een momentje van échte aandacht voor je baby, waardoor je je baby kunt helpen met ontspannen, je je baby steeds beter leert kennen, hij goed in zijn vel komt te zitten én je samen een hechte band kunt opbouwen!

Zo leg je een sterke basis voor een leven vol vertrouwen, gezondheid en plezier

…daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

 

 

Veel ouders…

 

…zijn op zoek naar een manier om een hechte band met hun baby op te bouwen. Om hun baby te helpen ontspannen. Beter te leren kennen. Darmkrampjes te verlichten. Elke dag echt contact te maken…

Maar hoe doe je dat in een druk en hectisch leven? Je hebt niet veel tijd of geld om allerlei nieuwe dingen te leren. Het is al lastig genoeg om alles draaiende te houden! Laat staan dat je ook nog oppas moet regelen voor je andere kind(eren).

….of dat je ergens op tijd moet zijn, met al je spullen, tussen de onregelmatige slaapmomenten van je baby door. Terwijl je baby misschien net een regeldag heeft of jullie een belabberde nacht achter de rug hebben….

Door alle drukte lukt het niet om elke dag gewoon even écht te genieten van je baby…

 

 • je bent hartstikke druk, zeker wanneer je weer aan het werk gaat en/of je ook nog andere kinderen hebt
 • je ziet de weken voorbij vliegen, ook al duurt een dag soms lang, de tijd gaat supersnel
 • je hebt al oudere kinderen en voelt je schuldig ten opzichte van je baby, die mee moet in de modus
 • je hebt het gevoel dat de babyperiode je door de vingers glipt, je wilt er meer van genieten
 • je baby kan de dag niet goed loslaten, slaapt niet goed of kan niet goed in slaap komen
 • je baby is onrustig, heeft moeite met ontspannen
 • je baby heeft last van darmkrampjes en kan daar helemaal overstuur van raken
 • je voelt je onzeker, vraagt je vaak af of je het allemaal wel goed doet
 • je wilt je baby beter leren kennen en begrijpen maar je weet niet goed hoe
 • je bent moe, waardoor alles een beetje in een waas gaat; je mist het echte contact met je baby

Wellicht lukt het je af en toe wel om samen met je baby te zijn en hem een beetje te masseren

 • maar dan twijfel je of je het wel goed doet
 • het masseren lukt niet zo vaak als je zou willen omdat het (nog) niet in je routine zit of er steeds iets tussen komt
 • je doet eigenlijk maar wat, er zit geen structuur in die fijn is voor je baby, waardoor er geen herkenning is bij je baby

Maar het kan anders!

Er is een eenvoudige manier om je baby te helpen ontspannen, beter te leren kennen én samen elke dag iets moois op te bouwen voor de toekomst!

Namelijk door het volgen van een Online Cursus Babymassage!

Stel je eens voor;

 

….dat je je baby kunt helpen bij darmkrampjes

…dat je technieken beheerst waarmee je altijd en overal je baby een fijne massage kunt geven

…dat je baby na jouw massage heerlijk ontspannen is en fijn kan slapen

…dat je je baby beter leert kennen (en beter kunt helpen!) door zijn lijfje te masseren

…dat je dagelijks werkt aan een goede hechting van je baby

Dat geeft een fijn gevoel!

De voordelen van Babymassage op een rijtje:

 

Hier een aantal van de belangrijkste voordelen van Babymassage, er zijn er natuurlijk nog veel meer!

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd! Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij bij moeder én kind en helpt bij een goede hechting van je baby!
 • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je baby
 • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je baby
 • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen
 • Heeft een gunstig effect op de spijsvertering en geeft verlichting bij darmkrampjes
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziektes
 • Zorgt ervoor dat je baby na de massage heerlijk ontspannen is waardoor hij dieper en rustiger slaapt
 • Leert je baby om zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap
 • Helpt je baby bij het ontdekken van zijn eigen lichaam wat super waardevol is voor de toekomst
 • … Het is super leuk om te doen! Het is fantastisch om zo’n lief babylijfje te masseren en te leren kennen. Het zachte buikje, de mollige beentjes, lekker billetjes en lieve teentjes! En baby’s vinden het heerlijk om in hun blootje te liggen en alle aandacht van mama of papa te krijgen! Echt genieten dus!

Waarom een online cursus?

 

In mijn praktijk, waar ik al jaren cursussen babymassage geef, zie ik natuurlijk hoe leuk het is om de cursus te volgen en de massage te leren! Blije baby’s en blij mama’s! En soms ook papa’s 😉 Het is gezellig samen met de andere ouders & baby’s en je kunt ervaringen en tips uitwisselen. Maar ik zie ook de nadelen van het volgen van een cursus op locatie versus een online cursus. En daardoor ontstond steeds meer het idee om een online cursus te maken!

 

 • Je kunt de online cursus helemaal in je eigen tijd volgen. Het tijdstip waarop de cursus in een praktijk gegeven wordt past vaak niet in het slaap- of eetritme van je baby (dat ook nog al eens kan wisselen per week of dag). Ligt je baby eindelijk net lekker te slapen, moet je hem/haar wakker maken om naar een cursus te gaan. Het is voor een goed doel natuurlijk maar toch…..een slapende baby is een soort van heilig 😉
 • Je kunt bij online cursus kiezen op welke manier je de massage wilt leren; je kunt bijvoorbeeld de technieken oefenen op een pop als je baby slaapt en ze daarna, als je ze een beetje onder de knie hebt, toepassen op je baby. Of je kijkt de video’s samen met je baby en masseert meteen mee, dat is ook een fijne optie!
 • Als je baby een regeldag heeft of gewoon even niet in zijn hum is, kun je een dagje overslaan met het leren van de massage. Wanneer je de massage eenmaal kent is het op zo’n dag natuurlijk juist fijn om je baby te helpen ontspannen door hem te masseren!
 • Is je baby ziek of ben je zelf ziek dan mis je bij een cursus op locatie een les en dat is jammer, daar heb je bij een online cursus geen last van!
 • Baby’s zijn empathische wezens en huilen vaak even mee als een ander kindje huilt. Dus in een groepje komt het wel voor dat alle baby’s even huilen. Helemaal niet erg, maar het kan het lastiger voor je maken om te ontspannen (en niet te denken, oh nee mijn baby gaat huilen!) en dingen op te slaan. Ook kan je baby er overprikkeld door raken.
 • Je kunt de technieken rustig leren in je eigen vertrouwde omgeving. Alles is al nieuw met een baby dus dat is extra fijn! Zeker fijn bij kinderen die te vroeg geboren of geadopteerd zijn. Ook voor een huilbaby is het fijn om veilig thuis gemasseerd te worden.
 • Papa’s hebben vaak geen tijd om een cursus te volgen vanwege hun werk, terwijl het juist super fijn is voor de hechting wanneer vaders hun baby kunnen masseren! De papa’s die in mijn praktijk de massage hebben geleerd vonden het allemaal super leuk. En vergeet opa en oma niet, die vinden het masseren van hun kleinkind ook heel fijn 😉
 • Wanneer baby’s (en hun mama’s) een slechte nacht hebben gehad, kan het lastig zijn om op tijd voor een cursus op locatie te arriveren, daar dan te ontspannen en nog wat te kunnen leren en ‘opslaan’. Volg je de online cursus dan slaap je even wat langer door en kun je daarna weer verder met de lessen!
 • Je wilt graag de babymassage leren, maar kunt geen tijd vrijmaken om ergens een cursus te gaan volgen omdat je geen oppas hebt voor je andere kindje(s) of omdat je moet werken. Ook daar heb je bij een online cursus geen last van.

Zo fijn is de cursus!

Zomaar een greep uit de vele reacties die ik de afgelpen 7,5 jaar mocht ontvangen na afloop van het geven van een cursus babymassage!

” In een ontspannen en ook gezellige, lichte sfeer hebben we geleerd hoe we onze zoon heerlijk kunnen aanraken, contact kunnen maken. En het is dubbele pret, want het is ook ontspannend voor jezelf. Je neemt je vaak voor om te gaan masseren, maar zo’n cursus is dan net het zetje dat je kan gebruiken. “
Sarine, Astrid en Lucas

“We vonden het heel erg leuk om bij jou de babymassage te leren, heel relaxed en duidelijk. Mama en zoon hebben er allebei van genoten :-)”
Tineke en Stef

“Het was ontzettend leuk om met z’n drietjes de zaterdag te beginnen met de babymassage. Het was duidelijk dat Sepp het wel gezellig vond. Hij werd er erg ontspannen van (slaapjes gegarandeerd). Erg fijn om op deze manier met elkaar bezig te kunnen zijn. De aanpak van Inge is heel ontspannen en we voelden ons erg op ons gemak. Een aanrader!! “
Vedran, Lotte en Sepp

“Inge, dank voor de leuke cursus babymassage, Mika en ik hebben genoten! Het is heerlijk om te merken hoe hij bij elke massage meer kan ontspannen. Na de massage slaapt hij uren, terwijl hij anders overdag halve uurtjes slaapt. Ik vond het erg leuk om alle ‘handgrepen’ te leren en vooral ook om te ontdekken waar Mika een grote glimlach van op zijn gezichtje krijgt, heerlijk! Fijn dat ik na deze 4 lessen ook echt voel dat ik het thuis toe kan passen. Dank dank! “
Esther en Mika

Inhoud cursus:

 

De cursus bestaat uit een aantal lessen. De massage wordt langzaam opgebouwd en uitgebreid. Zo kan je baby rustig wennen aan de massage en heb jij de tijd om de technieken te leren en te herhalen.

Die rust en herhaling is fijn als je net bevallen bent en je hersenen nog niet helemaal als vanouds werken 😉

Daarnaast leer je op deze manier je baby steeds beter kennen en kun je zien wat hij fijn vindt tijdens de massage.

Les 1 Voorbereiding

Les 2 Opwarmen

Les 3 Buikje

Les 4 Armpjes

Les 5 Beentjes

Les 6 Ruggetje

Les 7 Gezichtje

Les 8 De volledige massage achter elkaar

 

Vanaf welke leeftijd?

 

Dat kan al heel snel! Dat is ook één van de vele voordelen van het volgen van een online cursus: je kunt vroeg beginnen met masseren van je kindje.

Het volgen van een cursus buitenshuis is met een baby van bijvoorbeeld 2 weken een hele uitdaging. Voor je jonge baby geeft het volgen van cursus in een vreemde ruimte met nieuwe mensen en andere baby’s veel prikkels (en voor jezelf ook natuurlijk!). Dus kun je eigenlijk pas vanaf zo’n 6/7 weken starten met de cursus.

Voor sommige kindjes is het, omdat ze snel overprikkeld raken, zelfs beter om nog wat later te starten met een cursus op locatie. Terwijl jonge baby’s juist al veel baat kunnen hebben bij een ontspannende massage van mama of papa!

Wist je trouwens…

…dat een kadobon voor een Online Cursus Babymassage

een Perfect Kraamkado is!?

 

Of een verjaardagskado voor papa? Leuk kado voor moederdag?

Sinterklaas en de Kerstman geven deze cursus ook graag kado 😉

Bestel nu de Online Cursus Babymassage!

en leer hoe je je baby kunt helpen ontspannen!

Hoe werkt het?

Nadat je de cursus hebt aangevraagd en betaald, krijg je toegang tot de cursus. De video’s blijven 3 maanden beschikbaar. Dit om je te stimuleren de cursus ook echt actief te volgen en de video’s meteen te bekijken. Zo ga je de technieken ook echt in de praktijk toepassen!

Zodra je de cursus hebt besteld komt de eerste les vrij. Daarin kun je leren wat je nodig hebt om een fijne massage te geven. Als je er helemaal klaar voor bent kun je de tweede les kijken. Daarna zit er wat langer tussen de lessen om je de kans te geven om wat meer te oefenen en je baby rustig te laten wennen aan de massage. Het is voor je baby belangrijk om de massage langzaam op te bouwen. Dit kun je doen door te herhalen wat je al geleerd hebt en steeds een nieuw stukje toe te voegen.

Je leert in één maand alle technieken en kunt ze in de maanden daarna blijven oefenen met de video’s. Alle video’s blijven de gehele periode actief. Je ontvangt ook een aantal handige documenten. Deze kun je downloaden, zodat je die na afloop van de cursus nog als naslagwerk kunt gebruiken, mocht je even iets op willen frissen!

Zijn er ook nog Bonussen? Ja!

 

Naast de 8 lessen met massagetechnieken krijg je ook nog:

 • Bonusles Baby Yoga: Een mooie toevoeging op de babymassage om de band met je kind verder te versterken, en erg leuk om te doen!
 • Bonusles Massage bij Darmkrampjes: 7 massagetechnieken die helpen bij het verlichten van darmkrampjes.
 • Bonus: Een Reader waarin de hele massage is uitgeschreven, dit document kun je downloaden en als naslagwerk gebruiken.
 • Bonus: Een document met daarin de babymassage in Steekwoorden. Super handig! Als je dit uitprint of digitaal bekijkt, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde bij de hand! Zo heb je nog jaren plezier van de cursus!
 • Bonus: Een document met informatie over verschillende onderwerpen met betrekking tot je baby. Zoals info over dragen/tillen, huilen, ontzwangeren, tummy tub, enzovoort.

Na deze cursus

 

 Weet je precies hoe je je baby kunt masseren en helpen te ontspannen!

Heb je technieken in handen die je nog heel lang kunt gebruiken. Ze zijn namelijk ook goed toepasbaar op oudere kindjes!

Kun je, als je regelmatig blijft masseren, ervoor zorgen dat je baby opgroeit tot een persoontje vol zelfvertrouwen, dat zijn lichaam goed kent (leert wat hij wel en niet fijn vindt) en goed gehecht is….Een super mooie basis dus!

Het mooiste kado dat je je baby (en jezelf) kunt geven!