Online Cursus Babymassage

Elke Dag een Ontspannen & Blije Baby door Eenvoudige Massagetechnieken!

Stel je eens voor;

 

 Dat je elke dag échte aandacht hebt voor je baby.

Dat je je baby kunt helpen met ontspannen, je je baby steeds beter leert kennen, hij goed in zijn vel komt te zitten én je samen een hechte band kunt opbouwen!

Dat je een sterke basis kunt leggen voor een leven vol vertrouwen, gezondheid en plezier voor je baby.

 

 

Je bent net mama of papa geworden…

…en op zoek naar een manier om een hechte band met je baby op te bouwen.  Je baby te helpen met ontspannen.  Je baby heel goed te leren kennen. Darmkrampjes te verlichten. Samen iets leuks te doen. Elke dag écht contact te maken!

Natuurlijk knuffel je veel en geef je je baby zoveel mogelijk aandacht, maar je wilt graag iets meer. Echt iets opbouwen samen.

Maar hoe doe je dat in je drukke en soms hectische leven?

Papa moet al snel weer aan het werk en als moeder moet je na je verlof ook weer aan de slag. Je bent druk met je werk, wellicht heb je nog meer kinderen, er moet altijd wel iets aan het huishouden gedaan worden, je wilt nog af en toe sporten en je hebt sociale verplichtingen.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je je baby echt goed leert kennen en dat je op een makkelijke manier toch elke dag samen een fijn momentje hebt?

Goed nieuws!

Zelfs in je drukke leven is er een zeer eenvoudige manier om dagelijks;

Je baby te helpen ontspannen.

Je baby beter te leren kennen.

Even een fijn momentje (hoe kort ook!) te hebben met je baby.

Samen iets moois op te bouwen voor de toekomst.

Namelijk door het geven van Babymassage!

Wellicht heb al wel eens je gehoord dat babymassage heel goed is voor je baby en lukt het je af en toe om je baby een beetje te masseren

 • Maar twijfel je of je het wel goed doet, omdat je niet zo goed weet hoe het moet.
 • Lukt het masseren je niet zo vaak als je zou willen omdat het niet in je routine zit of er vaak iets tussen komt. Het komt er gewoon steeds niet van!
 • Zit er geen structuur in je massage (wat wel heel fijn zou zijn voor je baby), waardoor er geen herkenning is bij je baby en het niet gaat zoals je gehoopt en verwacht had.

Al eens gedacht aan een ONLINE Cursus Babymassage?

 

Een FIJNE Online Cursus waarin de Babymassage Technieken zeer makkelijk te leren zijn?

Ik neem je graag stap voor stap mee en zorg dat jij je baby een super fijne massage kunt geven!

Benieuwd naar deze cursus? Neem nu meteen alvast een kijkje 🙂

Hoe zou het zijn als;

 

 • Je de technieken beheerst waarmee je je baby altijd en overal een fijne massage kunt geven.
 • Je baby na jouw massage heerlijk ontspannen is en beter kan slapen.
 • Je je baby kunt helpen, door zijn darmkrampjes te verlichten.
 • Je je baby beter leert kennen door zijn lijfje te masseren.
 • Je op een eenvoudige manier elke dag even echt contact kunt maken.
 • Je dagelijks werkt een sterke band met je baby; een goede hechting!

Dat geeft een fijn gevoel!

De voordelen van Babymassage op een rijtje:

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij bij moeder én kind. Dit hormoon helpt bij een goede hechting van je baby!
 • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je baby
 • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je baby.
 • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen van je baby.
 • Heeft een gunstig effect op de spijsvertering en geeft verlichting bij darmkrampjes.
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziektes bij je baby.
 • Zorgt ervoor dat je baby na de massage heerlijk ontspannen is, waardoor hij dieper en rustiger slaapt.
 • Leert je baby om zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap.
 • Helpt je baby bij het ontdekken van zijn eigen lichaam; super waardevol voor de toekomst!
 • Zorgt ervoor dat je je baby beter leert kennen en je daardoor heel goed weet hoe het gaat met je baby. Waardoor je je minder onzeker en sterker in je rol als moeder voelt.

Maar het is vooral ook super leuk om te doen! Het is fantastisch om zo’n lief babylijfje te masseren en te leren kennen. Het zachte buikje, de mollige beentjes, lekkere billetjes en lieve teentjes! Baby’s vinden het heerlijk om in hun blootje te liggen en alle aandacht van mama of papa te krijgen! Echt genieten dus!

Waarom een Online cursus?

In mijn praktijk, waar ik al jaren cursussen babymassage geef, zie ik natuurlijk hoe leuk het is om de cursus te volgen en de massage te leren! Blije baby’s en blij mama’s! En soms ook papa’s 😉 Het is gezellig samen met de andere ouders & baby’s en je kunt ervaringen en tips uitwisselen. Maar ik zie ook de nadelen van het volgen van een cursus op locatie versus een online cursus. En daardoor ontstond steeds meer het idee om een online cursus te maken!

De voordelen van een Online cursus;

 • Je kunt de online cursus helemaal in je eigen tijd volgen. Het tijdstip waarop de cursus in een praktijk gegeven wordt past vaak niet in het slaap- of eetritme van je baby (dat ook nogal eens kan wisselen per week of dag). Ligt je baby eindelijk net lekker te slapen, moet je hem wakker maken om naar een cursus te gaan. Het is voor een goed doel natuurlijk, maar toch…..een slapende baby is een soort van heilig 😉
 • Je kunt de technieken rustig leren in je eigen vertrouwde omgeving. Alles is al nieuw met een baby, dus dat is extra fijn! Zeker fijn bij kinderen die te vroeg geboren of geadopteerd zijn. Ook voor een huilbaby is het extra fijn om veilig thuis gemasseerd te worden.
 • Als je baby een regeldag heeft of gewoon even niet in zijn hum is, kun je een dagje overslaan met het leren van de massage. Wanneer je de massage eenmaal kent is het op zo’n dag natuurlijk juist fijn om je baby te helpen ontspannen door hem te masseren!
 • Baby’s zijn empathische wezens en huilen vaak even mee als een ander kindje huilt. Dus in een groepje komt het voor dat alle baby’s even huilen. Helemaal niet erg, maar het kan het lastiger voor je maken om te ontspannen en dingen op te slaan (en niet te denken, “oh nee mijn baby gaat huilen!”). Ook kan je baby er overprikkeld door raken.
 • Als je meerdere kindjes hebt is het vaak best lastig om oppas te vinden wanneer je ergens met je baby een cursus wilt gaan volgen. Ook daar heb je bij een online cursus geen last van. Die volg je dan bijvoorbeeld in de avonduren of terwijl je andere kindje slaapt.
 • Als je weer aan het werk bent is het moeilijker om het volgen van een cursus in te plannen in je schema. Een online cursus volg je makkelijk op je vrije dag, in het weekend of in de avond!
 • Wanneer je baby (en jij!) een slechte nacht heeft gehad, kan het lastig zijn om op tijd bij een cursus op locatie te arriveren, daar dan te ontspannen en nog wat te kunnen leren en ‘opslaan’. Volg je de online cursus, dan slaap je even wat langer door en kun je daarna weer verder met de lessen!
 • Is je baby ziek of ben je zelf ziek dan mis je bij een cursus op locatie een les en dat is jammer, daar heb je bij een online cursus geen last van!
 • Papa’s hebben vaak geen tijd om een cursus buitenshuis te volgen vanwege hun werk, terwijl het juist super fijn is voor de hechting wanneer vaders hun baby kunnen masseren! De papa’s die in mijn praktijk de massage hebben geleerd vonden het allemaal super leuk. En vergeet opa en oma niet, die vinden het masseren van hun kleinkind ook heel fijn 😉 Bij het volgen van een online cursus kunnen zowel papa als mama (en andere familieleden) de massage leren!
 • Je kunt bij online cursus kiezen op welke manier je de massage wilt leren; je kunt bijvoorbeeld de technieken oefenen op een pop als je baby slaapt en ze daarna, als je ze een beetje onder de knie hebt, toepassen op je baby. Of je kijkt de video’s samen met je baby en masseert meteen mee, dat is ook een fijne optie!
 • Heb je een tweeling (zoals ik ;-)), een geadopteerd kindje, een snel overprikkelde baby of wil je de cursus graag samen met je partner volgen? Allemaal redenen om te kiezen voor een online cursus!

 

Wie ben ik?

Als je een cursus bij me gaat volgen wil je natuurlijk ook graag weten wie ik ben! Ik stel me graag aan je voor 😉

Ik ben Inge (1977), Masseur, Docent Babymassage en Kindermassage, Kinderyoga docent, Leerkracht Basisonderwijs en Psycholoog. En moeder! Van een lieve tweeling, Loek & Teuntje.

Na mijn 2 studies (de Pabo en Psychologie aan de universiteit van Nijmegen) heb ik jaren voor de klas gestaan, wat ik erg leuk vond! Toch ging ik steeds meer op zoek naar een manier om echt aandacht te kunnen geven aan elk individueel kind en liever niet aan 30 tegelijk. Ook wilde ik graag meer met ‘mijn handen’ doen. Ik ben meerdere massageopleidingen en een kinderyoga opleiding gaan volgen. Meer met mijn handen doen nam ik dus erg letterlijk! In 2010 opende ik mijn Massagepraktijk Fijn! voor (zwangere) vrouwen en kinderen. Ik gaf Zwangerschapsmassages (op een speciale tafel met uitsparing voor je zwangere buik, echt heerlijk ligt dat!), Mamamassages, 4 verschillende Cursussen Kindermassage (voor baby, dreumes, peuter & kind) en Kinderyoga. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan en heb meer dan 1.500 lieve moeders en kinderen kunnen helpen met een ontspannende massage of leerzame cursus.

Nadat ik mijn tweeling kreeg, die 6,5 week te vroeg geboren werd en geen makkelijke start had, zag ik nog meer het belang van een goede hechting. En kon ik de voordelen van babymassage ook bij mijn eigen kinderen zien!

Een goede band met je kind (die je vooral opbouwt in de eerste 5 jaar) geeft zoveel voordelen voor de rest van zijn leven. En het is helemaal niet zo ingewikkeld! Het masseren van je kind is eenvoudig, door iedereen te leren en draagt voor een groot deel aan bij een goede hechting. Als je masseert maak je lichamelijk contact met je kind en ben je echt samen in het nu. En het is natuurlijk ook gewoon nog eens super leuk om te doen!

Mijn missie is een grote 😉 Ik wil graag dat zoveel mogelijk ouders leren hoe ze hun kind een fijne massage kunnen geven. Het hoeft helemaal niet per se elke dag en het hoeft ook helemaal niet lang te duren. Maar als je kind (bijna) dagelijks echt voelt dat je er voor hem bent, dan leg je een mooie basis voor de toekomst! En een wereld vol goed gehechte mensen vol zelfvertrouwen, dat is een goed idee toch?

Doe je mee aan mijn missie en ga jij ook je baby masseren? Ik leer het je heel graag! Ik gun jou en je kind een fijne band samen!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Dat is een makkelijke vraag; voor iedereen! 😉

Een massage heeft voordelen voor alle baby’s.

De technieken zijn eenvoudig en door iedere ouder te leren!

Wat heb je nodig?

 • je baby 😉
 • wat (natuurlijke) massageolie
 • een smartphone, tablet of laptop
 • jouw aandacht en tijd!

Zo fijn is de cursus!

Zomaar een greep uit de vele reacties die ik heb ontvangen na afloop van het volgen van mijn cursus babymassage!

” In een ontspannen en ook gezellige, lichte sfeer hebben we geleerd hoe we onze zoon heerlijk kunnen aanraken, contact kunnen maken. En het is dubbele pret, want het is ook ontspannend voor jezelf. Je neemt je vaak voor om te gaan masseren, maar zo’n cursus is dan net het zetje dat je kan gebruiken. “
Sarine, Astrid en Lucas

“We vonden het heel erg leuk om bij jou de babymassage te leren, heel relaxed en duidelijk. Mama en zoon hebben er allebei van genoten :-)”
Tineke en Stef

“Het was ontzettend leuk om met z’n drietjes de zaterdag te beginnen met de babymassage. Het was duidelijk dat Sepp het wel gezellig vond. Hij werd er erg ontspannen van (slaapjes gegarandeerd). Erg fijn om op deze manier met elkaar bezig te kunnen zijn. De aanpak van Inge is heel ontspannen en we voelden ons erg op ons gemak. Een aanrader!! “
Vedran, Lotte en Sepp

“Inge, dank voor de leuke cursus babymassage, Mika en ik hebben genoten! Het is heerlijk om te merken hoe hij bij elke massage meer kan ontspannen. Na de massage slaapt hij uren, terwijl hij anders overdag halve uurtjes slaapt. Ik vond het erg leuk om alle ‘handgrepen’ te leren en vooral ook om te ontdekken waar Mika een grote glimlach van op zijn gezichtje krijgt, heerlijk! Fijn dat ik na deze 4 lessen ook echt voel dat ik het thuis toe kan passen. Dank dank! “
Esther en Mika

Inhoud cursus:

De cursus bestaat uit 8 lessen waarin de massage langzaam wordt opgebouwd en uitgebreid. Zo kan je baby rustig wennen aan de massage en heb jij de tijd om de technieken te leren en te herhalen.

Die rust en herhaling is fijn als je net bevallen bent en je hersenen nog niet helemaal als vanouds werken 😉 Maar ook voor je baby is dit erg belangrijk. Je kunt je baby niet meteen vanaf het begin de hele massage geven. Als je baby er langzaam aan kan wennen gaat hij steeds meer herkennen en ontspannen.

Daarnaast leer je op deze manier je baby steeds beter kennen en kun je zien wat hij fijn vindt tijdens de massage.

Les 1 Voorbereiding

Les 2 Opwarmen

Les 3 Buikje

Les 4 Armpjes

Les 5 Beentjes

Les 6 Ruggetje

Les 7 Gezichtje

Les 8 De volledige massage achter elkaar

 

Vanaf welke leeftijd?

Dat kan al heel snel! Eigenlijk zo snel als je er zelf klaar voor bent. Direct na de geboorte van je baby komt er veel op je af, dan is masseren waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar zodra er weer iets meer rust is kun je direct beginnen! Dat is ook één van de vele voordelen van het volgen van een online cursus: je kunt vroeg beginnen met het masseren van je kindje.

Het volgen van een cursus buitenshuis is met een baby van bijvoorbeeld 2 weken nog een hele uitdaging. Voor je jonge baby geeft het volgen van een cursus in een vreemde ruimte, met nieuwe mensen en andere baby’s veel prikkels (en voor jezelf ook natuurlijk!). Dus dan kun je eigenlijk pas vanaf zo’n 6/7 weken starten met de cursus.

Voor sommige kindjes is het, omdat ze snel overprikkeld raken, zelfs beter om nog wat later te starten met een cursus op locatie. Terwijl jonge baby’s juist al veel baat kunnen hebben bij een ontspannende massage van mama of papa! Vanaf ongeveer 9 maanden gaat je baby steeds meer op onderzoek uit past een cursus Dreumesmassage beter!

Wist je trouwens;

 

Dat een kadobon voor een Online Cursus Babymassage

een Perfect Kraamkado is!?

 

Of een verjaardagskado voor papa? Leuk kado voor moederdag?

Sinterklaas en de Kerstman geven deze cursus ook graag kado 😉

Want vinden andere ouders er eigenlijk van?

Nog een paar reacties over mijn cursus babymassage!

“We hebben met zijn drietjes de cursus babymassage gedaan, zodat zowel papa als mama de technieken kunnen toepassen. Het is een leuke cursus in ontspannen sfeer, waarin je kindje centraal staat. Het is heerlijk om rustig de tijd te hebben en te nemen voor je kindje en echt contact te maken. De technieken zijn makkelijk thuis toe te passen. Ruben vindt het heerlijk! Bedankt Inge!”
Erik, Lieke en Ruben

Ik heb de cursus samen met mijn man gevolgd en dat was super leuk want papa’s hebben meestal niet zo veel tijd voor de kleintjes. Kundige en lieve Inge heeft aan ons alles goed uitgelegd. Na elke les was zowel ik, mijn man en ons kindje helemaal ontspannen! :)”
Anna, Thomasz en Leon

“Een echte aanrader babymassage van Fijn! Inge legt met heel veel rust en enthousiasme de verschillende massage bewegingen uit. Mijn vriend en ik volgden de cursus samen met onze dochter. Ze genoot van begin tot einde. We passen de babymassage nog heel vaak toe. Wanneer ze krampjes heeft of gewoon om gezellig samen te zijn. Echt genieten! Inge bedankt!”
Floris, Nynke en Mar

“Ik heb genoten van de cursus. Naast het leren van de technieken vond ik het prettig om me tijdens de lessen zo gericht op mijn kindje te kunnen focussen. Het bood gelegenheid om haar lijfje te ontdekken en ook te leren wat ze fijn vindt en wat niet. Een mooi moment om mijn kindje nog beter te leren kennen.”
Sarah & Linde

Bestel nu de Online Cursus Babymassage!

Leer hoe je je baby kunt helpen ontspannen en werkt aan een goede hechting.

Hoe werkt het?

Nadat je de cursus hebt aangevraagd en veilig via Ideal hebt betaald, krijg je via je email een inlog code die je direct toegang tot de cursus geeft. In de 1e les kun je leren wat je nodig hebt om een fijne massage te geven. Er zitten steeds een paar dagen tussen de volgende lessen, dit om je de kans te geven om te oefenen en je baby rustig te laten wennen aan de massage.

Je leert in één maand alle technieken en kunt ze in de maanden daarna blijven oefenen met de video’s. Alle video’s blijven 6 maanden beschikbaar. Dit is bedoeld als een lieve stok achter de deur, om je te stimuleren de cursus ook echt actief te gaan volgen en de video’s meteen te bekijken (en niet te denken, dat komt wel een keer ;-)). Zo ga je de technieken ook echt in de praktijk toepassen! Ik wil namelijk graag dat je echt aan de slag gaat met de cursus! Dat jij en je baby de voordelen gaan ervaren en dat je gaat werken aan een goede hechting, omdat het ZO super belangrijk is!

Na een paar weken ken je de massage zo goed dat je mij en de video’s eigenlijk niet meer nodig hebt.

Je krijgt nog meer Fijns!

Deze Online Cursus Babymassage, bestaande uit 8 lessen, is inclusief;

 • Een Bonusles Baby Yoga: Een mooie toevoeging op de babymassage om de band met je kind verder te versterken en erg leuk om te doen!
 • Een Bonusles Massage bij Darmkrampjes: 7 massagetechnieken die helpen bij het verlichten van darmkrampjes.
 • Een Babymassage Reader waarin de hele massage is uitgeschreven, dit document kun je downloaden en als naslagwerk gebruiken.
 • De babymassage in Steekwoorden. Een document met daarin alle steekwoorden. Super handig! Als je dit uitprint of digitaal bekijkt/download, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde altijd bij de hand! Zo heb je nog jaren plezier van de cursus!
 • Een Document vol Informatie over verschillende onderwerpen met betrekking tot je baby. Zoals info over dragen/tillen, huilen, ontzwangeren, tummy tub, enzovoort.
 • Begeleiding via Mail of Facebook. Ik ben er voor je als je vragen hebt tijdens en ook na het volgen van de cursus!

Na deze cursus;

 Weet jij precies hoe je je baby een geweldige massage kunt geven en kunt helpen ontspannen.

Is het eenvoudig om dagelijks écht contact te hebben met je baby, waardoor je je baby steeds beter leer kennen.

Heb jij massagetechnieken in handen die je nog heel lang kunt gebruiken. Ze zijn namelijk ook goed toepasbaar op oudere kindjes!

Kun je, als je regelmatig blijft masseren, zorgen dat je baby opgroeit tot iemand vol zelfvertrouwen, die zijn lichaam goed kent en goed gehecht is. Een super mooie basis dus!

Het mooiste kado dat je je baby (en jezelf) kunt geven!