Online Cursus Babymassage

Een Ontspannen & Goed Gehechte Baby door Eenvoudige Massagetechnieken!

Je bent net mama of papa geworden…

 

…en op zoek naar een manier om een hechte band met je baby op te bouwen.  Je baby te helpen met ontspannen.  Je baby heel goed te leren kennen. Darmkrampjes te verlichten. Samen iets leuks te doen. Elke dag écht contact te maken!

Natuurlijk knuffel je veel en geef je je baby zoveel mogelijk aandacht, maar je wilt graag iets meer. Echt iets opbouwen samen.

Maar hoe doe je dat in je drukke en soms hectische leven?

Papa moet al snel weer aan het werk en als moeder moet je na je verlof ook weer aan de slag. Je bent druk met je werk, wellicht heb je nog meer kinderen, er moet altijd wel iets aan het huishouden gedaan worden, je wilt nog af en toe sporten en je hebt sociale verplichtingen.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je je baby echt goed leert kennen en dat je op een makkelijke manier toch elke dag even bewust samen bent?

Wellicht heb al wel eens je gehoord dat babymassage heel goed is voor je baby en lukt het je af en toe om je baby een beetje te masseren

 • Maar twijfel je of je het wel goed doet, omdat je niet zo goed weet hoe het moet.
 • Lukt het masseren je niet zo vaak als je zou willen omdat het niet in je routine zit of er vaak iets tussen komt. Het komt er gewoon steeds niet van!
 • Zit er geen structuur in je massage (wat wel heel fijn zou zijn voor je baby), waardoor er geen herkenning is bij je baby en het niet gaat zoals je gehoopt en verwacht had.

Stel je eens voor;

 

 • Dat je elke dag échte aandacht hebt voor je baby
 • Dat je je baby kunt helpen met ontspannen
 • Dat je je baby steeds beter leert kennen
 • Dat je baby zich fijn voelt en vrolijk is
 • én dat je samen een hechte band op kunt bouwen!

Zodat je een sterke basis kunt leggen voor een leven vol vertrouwen, gezondheid en plezier voor je baby.

Goed nieuws!

 

Zelfs in je drukke leven is er een zeer eenvoudige manier om dagelijks;

Je baby te helpen ontspannen.

Je baby beter te leren kennen.

Even een fijn momentje (hoe kort ook!) te hebben met je baby.

Samen iets moois op te bouwen voor de toekomst.

 

Namelijk door het geven van Babymassage!

Hoe zou het zijn als;

 

 • Je de technieken beheerst waarmee je je baby altijd en overal een fijne massage kunt geven.
 • Je baby na jouw massage heerlijk ontspannen is en beter kan slapen.
 • Je je baby kunt helpen, door zijn darmkrampjes te verlichten.
 • Je je baby beter leert kennen door zijn lijfje te masseren.
 • Je op een eenvoudige manier elke dag even echt contact kunt maken.
 • Je dagelijks werkt aan een sterke band met je baby; een goede hechting!

Dat is Fijn!

Al eens gedacht aan een ONLINE Cursus Babymassage?

 

Waarin je de babymassage technieken makkelijk kunt leren?

Ik neem je graag stap voor stap mee en zorg dat jij je baby straks een super fijne massage kunt geven!

Benieuwd geworden? Bekijk de korte video hieronder!

Wie ben ik?

 

Als je een cursus bij me gaat volgen wil je natuurlijk ook graag weten wie ik ben! Ik stel me graag aan je voor 😉

Ik ben Inge, Masseur, Docent Babymassage en Kindermassage, Kinderyoga docent, Leerkracht Basisonderwijs en Psycholoog.

En moeder! Van een lieve tweeling.

De voordelen van Babymassage op een rijtje:

 

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij bij moeder én kind. Dit hormoon helpt bij een goede hechting van je baby!
 • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je baby
 • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je baby.
 • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen van je baby.
 • Heeft een gunstig effect op de spijsvertering en geeft verlichting bij darmkrampjes.
 • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziektes bij je baby.
 • Zorgt ervoor dat je baby na de massage heerlijk ontspannen is, waardoor hij dieper en rustiger slaapt.
 • Leert je baby om zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap.
 • Helpt je baby bij het ontdekken van zijn eigen lichaam; super waardevol voor de toekomst!
 • Zorgt ervoor dat je je baby beter leert kennen en je daardoor heel goed weet hoe het gaat met je baby. Waardoor je je minder onzeker en sterker in je rol als moeder voelt.
 • De eerste 5 levensjaren zijn het belangrijkst voor het opbouwen van een sterke band tussen jou en je baby en daar draagt massage voor een groot deel aan bij!

Maar het is vooral ook super leuk om te doen! Het is fantastisch om zo’n lief babylijfje te masseren en te leren kennen. Het zachte buikje, de mollige beentjes, lekkere billetjes en lieve teentjes! Baby’s vinden het heerlijk om in hun blootje te liggen en alle aandacht van mama of papa te krijgen! Echt genieten dus!

“Inge, dank voor de leuke cursus babymassage, Mika en ik hebben genoten! Het is heerlijk om te merken hoe hij bij elke massage meer kan ontspannen. Na de massage slaapt hij uren, terwijl hij anders overdag halve uurtjes slaapt. Ik vond het erg leuk om alle ‘handgrepen’ te leren en vooral ook om te ontdekken waar Mika een grote glimlach van op zijn gezichtje krijgt, heerlijk! Fijn dat ik na deze lessen ook echt voel dat ik het toe kan passen. Dank dank! ” Esther en Mika

“Dit is nou een cursus die ik elke baby (én ouder) gun. Ik begon met deze cursus toen mijn zoontje 1,5 maand was en flinke last had van krampjes. Wat was het fijn om hem wat verlichting te kunnen geven en zo samen helemaal rustig te kunnen worden. Ik kan ook gewoon voelen hoe het onze band nog meer versterkt en verdiept heeft. De manier waarop alles uitgelegd wordt, vond ik heel prettig, duidelijk, soms met een leuke kwinkslag wat het lekker licht houdt en vooral leerzaam. En ik vond het uiteindelijk ook gewoon erg leuk om te doen. Wat mij betreft hoort dit in elk kraampakket thuis!”
Miriam en Bodhi

Inhoud cursus:

 

De cursus bestaat uit 8 videolessen waarin de massage langzaam wordt opgebouwd en uitgebreid.

Zo kan je baby rustig wennen aan de massage en heb jij de tijd om de technieken te leren en te herhalen. Die rust en herhaling is fijn als je net bevallen bent en je hersenen nog niet helemaal als vanouds werken 😉

Maar ook voor je baby is dit erg belangrijk. Je kunt je baby niet meteen vanaf het begin de hele massage geven. Als je baby er langzaam aan kan wennen gaat hij steeds meer herkennen en ontspannen.

Daarnaast leer je op deze manier je baby steeds beter kennen en kun je zien wat hij fijn vindt tijdens de massage.

Je krijgt nog meer Fijns!

 

Deze Online Cursus Babymassage, bestaande uit 8 lessen, is inclusief;

 • Een Bonusles Baby Yoga: Een mooie toevoeging op de babymassage om de band met je kind verder te versterken en erg leuk om te doen!
 • Een Bonusles Massage bij Darmkrampjes: 7 massagetechnieken die helpen bij het verlichten van darmkrampjes.
 • Een Babymassage Reader waarin de hele massage is uitgeschreven, dit document kun je downloaden en als naslagwerk gebruiken.
 • De babymassage in Steekwoorden. Een document met daarin alle steekwoorden. Super handig! Als je dit uitprint of digitaal bekijkt/download, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde altijd bij de hand! Zo heb je nog jaren plezier van de cursus!
 • Een Document vol Informatie over verschillende onderwerpen met betrekking tot je baby. Zoals info over dragen/tillen, huilen, ontzwangeren, tummy tub, enzovoort.
 • Begeleiding via Mail, Instagram of Facebook. Ik ben er voor je als je vragen hebt tijdens en ook na het volgen van de cursus!

Na deze cursus;

 

 • Weet jij precies hoe je je baby een geweldige massage kunt geven en kunt helpen ontspannen
 • Is het eenvoudig om dagelijks écht contact te maken met je baby, waardoor je je baby steeds beter leer kennen.
 • Kun je, als je regelmatig blijft masseren, zorgen dat je baby opgroeit tot iemand vol zelfvertrouwen, die zijn lichaam goed kent en goed gehecht is.

Een super mooie basis dus!

Het mooiste kado dat je je baby (en jezelf) kunt geven!

“Toen ik voor het eerst hoorde over een online babymassage-cursus dacht ik meteen terug aan mijn eerste kindje. Toen heb ik 4 keer een babymassage-les bijgewoond en ik vond het in eerste instantie dan ook een raar idee om dit online aan te bieden. Ik vond het toen juist zo leuk om een activiteit met mijn kleintje te doen, dat zoek je toch niet online?!?
Maar uiteindelijk ben ik toch deze cursus van Fijn! gaan doen en terwijl ik bezig was kwamen de herinneringen van 5 jaar terug naar boven. Aan hoe ik mijn dochter wakker moest maken om naar de cursus te gaan, hoe ze soms in de auto huilde, aan hoe ze soms juist net gegeten had als ik wilde gaan masseren of gewoon klaar was met gemasseerd worden terwijl de les nog niet afgelopen was.
En ineens begreep ik de meerwaarde van een online cursus. Precies op de momenten dat mijn zoontje er klaar voor is en ik er zin in heb, kan ik gaan masseren. En ik kan stoppen zodra een van ons het welletjes vindt. Terugkijken naar een eerdere les? Geen probleem! Bij de live cursus moest ik alles teruglezen op blaadjes en vaak wist ik dan toch niet meer precies wat nou ook alweer de bedoeling was (iets met een wazig moederbrein 😉 Online is dat uiteraard geen probleem!
En dan is er nog het plezier om Inge de lessen te zien geven. Ze is zo benaderbaar en relaxt dat het net voelt alsof een vriendin je uitlegt wat je moet doen. Maar tegelijk is het duidelijk dat ze weet waar ze het over heeft en geeft ze heel duidelijke uitleg en begeleiding. De lessen zijn makkelijk terug te zien en al met al een zekere weg naar een blije baby en dus een blije mama 😉 Bedankt Inge!”
Ellen

Hoe werkt het?

 

Nadat je de cursus hebt aangevraagd en veilig via Ideal hebt betaald, krijg je via je email een inlog code die je direct toegang tot de cursus geeft.

In de 1e les kun je leren wat je nodig hebt om een fijne massage te geven en de volgende lessen ga je met de massage aan te slag. Er zitten steeds een paar dagen tussen de volgende lessen, dit om je de kans te geven om te oefenen en je baby rustig te laten wennen aan de massage.

Je leert in één maand alle technieken (de gehele babymassage) en kunt ze in de maanden daarna blijven oefenen met de video’s. Alle video’s blijven altijd voor jou beschikbaar. Dus ook voor een eventuele 2e baby 😉

Zo kun je dus op elk moment elke video nog eens bekijken! Even je geheugen opfrissen als dat nodig is, een groot voordeel van het volgen van een online cursus 😉

Bestel nu de Online Cursus Babymassage!

Leer hoe je je baby kunt helpen ontspannen en werkt aan een goede hechting.

“Superfijne online cursus! Je hebt aan alles gedacht, goed zichtbaar, veel tips en aan het einde nog even herhalen. Je legt het heel duidelijk uit, met aandacht en humor gedaan. Jouw pdfjes met info zijn ook heel handig en leerzaam. Veel fijne info voor jonge moeders.” Antoinette en Florian

“Ik heb de cursus samen met mijn man gevolgd en dat was super leuk want papa’s hebben meestal niet zo veel tijd voor de kleintjes. Kundige en lieve Inge heeft aan ons alles goed uitgelegd. Na elke les was zowel ik, mijn man en ons kindje helemaal ontspannen! :)”
Anna, Thomasz en Leon

“Een echte aanrader babymassage van Fijn! Inge legt met heel veel rust en enthousiasme de verschillende massage bewegingen uit. Mijn vriend en ik volgden de cursus samen met onze dochter. Ze genoot van begin tot einde. We passen de babymassage nog heel vaak toe. Wanneer ze krampjes heeft of gewoon om gezellig samen te zijn. Echt genieten! Inge bedankt!”
Floris, Nynke en Mar

“Ik heb genoten van de cursus. Naast het leren van de technieken vond ik het prettig om me tijdens de lessen zo gericht op mijn kindje te kunnen focussen. Het bood gelegenheid om haar lijfje te ontdekken en ook te leren wat ze fijn vindt en wat niet. Een mooi moment om mijn kindje nog beter te leren kennen.”
Sarah & Linde

FAQ

 

Waarom een Online cursus?

 • Je kunt de online cursus helemaal in je eigen tijd volgen. Het tijdstip waarop de cursus in een praktijk gegeven wordt past vaak niet in het slaap- of eetritme van je baby (dat ook nogal eens kan wisselen per week of dag). Ligt je baby eindelijk net lekker te slapen, moet je hem wakker maken om naar een cursus te gaan. Het is voor een goed doel natuurlijk, maar toch…..een slapende baby is een soort van heilig 😉
 • Je kunt de technieken rustig leren in je eigen vertrouwde omgeving. Alles is al nieuw met een baby, dus dat is extra fijn!. Zeker fijn bij kinderen die te vroeg geboren of geadopteerd zijn. Ook voor een huilbaby is het extra fijn om veilig thuis gemasseerd te worden,
 • Als je baby een regeldag heeft of gewoon even niet in zijn hum is, kun je een dagje overslaan met het leren van de massage. Wanneer je de massage eenmaal kent is het op zo’n dag natuurlijk juist fijn om je baby te helpen ontspannen door hem te masseren!
 • Baby’s zijn empathische wezens en huilen vaak even mee als een ander kindje huilt. Dus in een groepje komt het voor dat alle baby’s even huilen. Helemaal niet erg, maar het kan het lastiger voor je maken om te ontspannen en dingen op te slaan (en niet te denken, “oh nee mijn baby gaat huilen!”). Ook kan je baby er overprikkeld door raken.
 • Als je meerdere kindjes hebt is het vaak best lastig om oppas te vinden wanneer je ergens met je baby een cursus wilt gaan volgen. Ook daar heb je bij een online cursus geen last van. Die volg je dan bijvoorbeeld in de avonduren of terwijl je andere kindje slaapt.
 • Als je weer aan het werk bent is het moeilijker om het volgen van een cursus in te plannen in je schema. Een online cursus volg je makkelijk op je vrije dag, in het weekend of in de avond!
 • Wanneer je baby (en jij!) een slechte nacht heeft gehad, kan het lastig zijn om op tijd bij een cursus op locatie te arriveren, daar dan te ontspannen en nog wat te kunnen leren en ‘opslaan’. Volg je de online cursus, dan slaap je even wat langer door en kun je daarna weer verder met de lessen!
 • Is je baby ziek of ben je zelf ziek dan mis je bij een cursus op locatie een les en dat is jammer, daar heb je bij een online cursus geen last van!
 • Papa’s hebben vaak geen tijd om een cursus buitenshuis te volgen vanwege hun werk, terwijl het juist super fijn is voor de hechting wanneer vaders hun baby kunnen masseren! De papa’s die in mijn praktijk de massage hebben geleerd vonden het allemaal super leuk. En vergeet opa en oma niet, die vinden het masseren van hun kleinkind ook heel fijn 😉 Bij het volgen van een online cursus kunnen zowel papa als mama (en andere familieleden) de massage leren!
 • Je kunt bij online cursus kiezen op welke manier je de massage wilt leren; je kunt bijvoorbeeld de technieken oefenen op een pop als je baby slaapt en ze daarna, als je ze een beetje onder de knie hebt, toepassen op je baby. Of je kijkt de video’s samen met je baby en masseert meteen mee, dat is ook een fijne optie!
 • Heb je een tweeling (zoals ik ;-)), een geadopteerd kindje, een snel overprikkelde baby of wil je de cursus graag samen met je partner volgen? Allemaal redenen om te kiezen voor een online cursus!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Dat is een makkelijke vraag! Voor iedereen met een baby! 😉

En vooral voor iedereen die het belangrijk vindt om z’n baby te helpen met ontspannen

Voor iedereen die z’n baby veilig wil laten hechten en samen een sterke band wil opbouwen

En voor iedereen die graag écht contact wil maken met z’n baby

De massagetechnieken zijn eenvoudig en door iedereen te leren!

Vanaf welke leeftijd?

Dat kan al heel snel! Eigenlijk zo snel als je er zelf klaar voor bent. Direct na de geboorte van je baby komt er veel op je af, dan is masseren waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar zodra er weer iets meer rust is kun je direct beginnen! Dat is ook één van de vele voordelen van het volgen van een online cursus: je kunt vroeg beginnen met het masseren van je kindje.

Het volgen van een cursus buitenshuis is met een baby van bijvoorbeeld 2 weken nog een hele uitdaging. Voor je jonge baby geeft het volgen van een cursus in een vreemde ruimte, met nieuwe mensen en andere baby’s veel prikkels (en voor jezelf ook natuurlijk!). Dus dan kun je eigenlijk pas vanaf zo’n 6/7 weken starten met de cursus.

Voor sommige kindjes is het, omdat ze snel overprikkeld raken, zelfs beter om nog wat later te starten met een cursus op locatie. Terwijl deze jonge baby’s juist al veel baat kunnen hebben bij een ontspannende massage van mama of papa!

Vanaf ongeveer 10 maanden gaat je baby steeds meer op onderzoek uit past een cursus Dreumesmassage beter!

​Wat heb je nodig?

 • je baby 😉
 • wat (natuurlijke) massageolie
 • een smartphone, tablet of laptop
 • jouw aandacht en tijd!

Bestel nu de Online Cursus Babymassage!

Leer hoe je je baby kunt helpen ontspannen en werkt aan een goede hechting.