fbpx

Welke massageolie is geschikt voor baby’s en kinderen?

Een vraag die ik vaak krijg.

Eentje waar ik blij van word, want het is een hele goeie vraag!

Niet elke olie is namelijk zomaar geschikt voor het tere huidje van je baby of kind! De meeste oliën zelfs niet, als je het mij vraagt.

Veel lekker ruikende oliën bevatten namelijk parfum en andere chemische stoffen, die je echt liever niet op je baby of kind wil smeren!

Dus het is belangrijk om voor je gaat masseren even te bekijken welke soort natuurlijke oliën er zijn én welke goed bij jou kind past.

 

Zelf aan de slag met kindermassage olie.

Als je je baby of kind gaat masseren kun je zelf aan de slag met het maken van een fijne olie.

Als basis kun je bijvoorbeeld jojaba, zoete amandel, avocado, sesam of druivenpit olie gebruiken. Of een combi van deze oliën.

Je kunt een paar druppels etherische olie (niet te veel!) toevoegen die de werking van je massage kunnen versterken. Denk bijvoorbeeld aan lavendel om te ontspannen en fijn te slapen, kamille om tot rust te komen of mandarijn/sinaasappel voor een vrolijk gevoel. Het is wel belangrijk om een goeie, liefst biologische olie te kiezen, er zijn ook (vaak goedkopere) oliën op de markt niet natuurlijk zijn en waarvan de werking ook echt minder is.

 

Denk eens aan deze fijne oliën voor kinderen!

Zelf maken is natuurlijk leuk om te doen, maar het kan ook een beetje een gedoetje zijn als je er niet zo in thuis bent.

Gelukkig is daar een oplossing voor!

De Groene Linde, een familie bedrijf dat werkt met 100% natuurzuivere ingrediënten, heeft dat voor je gedaan, in een hele fijne kinderlijn.

Speciaal, zoals je al wel raadt, afgestemd op de behoeftes en gevoelige huid baby’s en kinderen.

Zo hebben ze een olie die goed werkt bij darmkrampjes (Heeft je baby last van Darmkrampjes, volg mijn Online Mini Cursus met 7 GRATIS tips bij Darmkrampjes), eentje die je kindje helpt om makkelijker in slaap te vallen & fijner te slapen en eentje waardoor je kind zich veilig voelt. En dat is nog maar een kleine greep uit alle fijne oliën van De Groene Linde!

Ik heb ze allemaal op een rijtje gezet voor je.

Check hier de kindermassage oliën van DE GROENE LINDE

Kindermassage olie

Leeuwenkracht…een massage met deze olie geeft je kind extra zelfvertrouwen!

Kindermassage olie

Kippendroom…Een olie die je kind helpt om fijn te dromen!

 

De Groene Linde heeft trouwens ook een fijne lijn ontwikkeld voor kinderen (en ouders!) die hooggevoelig zijn, met verschillende oliën en roomsprays die jou en je kind daarbij kunnen ondersteunen. Super fijne producten!

Oh en psssst Lieve mama…De Groene Linde heeft ook fijne oliën, rollers en roomsprays voor jou! Je kind een massage geven is natuurlijk een super goed idee, maar vergeet ook niet om lief te zijn voor jezelf! I know, da’s helemaal niet altijd zo makkelijk met kleine kids in huis…maar met deze ondersteunde producten gaat dat een stuk beter!

 

Klaar om te gaan masseren!

Nu je een fijne olie hebt voor je kind is het misschien ook leuk om een massagecursus te volgen en te leren hoe je je baby of kind een fijne massage kunt geven! Toch? 😉

Daar kan ik je ook bij helpen!

Ik heb 8 jaar mijn massagepraktijk Fijn! voor (zwangere) vrouwen, baby’s en kinderen gehad en heb inmiddels al 3 jaar een online massagepraktijk. Waar je op een eenvoudige, laagdrempelige manier en gewoon relaxt thuis kunt leren hoe je je baby, dreumes, peuter of kind een fijne massage kunt geven!

Check hier de 4 ONLINE KINDERMASSAGE CURSUSSEN

Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg heb geholpen met de vraag ‘Wat is een fijne massageolie voor baby’s en kinderen”  en ik wens jou en je kind heel veel massageplezier!

Liefs Inge