fbpx

Waarom Babymassage?

Het masseren van je baby is een goed idee! Maar waarom eigenlijk?

Ten eerste; het is super leuk om te doen! Het is fantastisch om zo’n lief babylijfje te masseren en te leren kennen. Het zachte buikje, de mollige beentjes, lekkere billetjes en lieve teentjes! Baby’s vinden het heerlijk om in hun blootje te liggen en alle aandacht van mama of papa te krijgen! Echt genieten dus! Het is een geweldige manier om écht contact te maken met je kindje.

Meer over de Vele Voordelen van Babymassage!

Je versterkt de band tussen jou en je kind.

In het begin moet je elkaar echt nog leren kennen. Door je baby te masseren, en je met je volle aandacht te richten op je kindje leer je de reacties van je baby beter kennen en begrijpen. Waardoor je je weer zekerder voelt als moeder. En dit geldt natuurlijk ook voor vaders! Zij hebben vaak wat minder lichamelijk contact met de baby, dan is masseren dus extra waardevol!

Betere sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling.

Het gevoel van geliefd zijn en geborgenheid helpt bij het goed ontwikkelen op sociaal en emotioneel vlak nu en in de toekomst. Door het huidcontact tijdens de massage worden de zenuwen van je baby geprikkeld waardoor het bewustzijn wordt vergroot. Dit draagt bij een een goede cognitieve ontwikkeling.

Lief voor het babylijfje.

Het jonge lichaam van je baby werkt nog niet helemaal optimaal. Zo moet het spijsvertering nog ontwikkelen en op gang komen. Massage helpt de darmen een handje door verstoppingen te voorkomen. Endorfine, een stofje dat naast oxcytocine tijdens het masseren vrijkomt, werkt pijnstillend.

Goed voor de bloedsomloop.

Masseren verbetert de bloedsomloop en dat zorgt voor een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof in het lichaam. Ook het huidje van je baby zal daardoor glad en zacht blijven én sneller herstellen bij problemen.

Minder Stress!

Geboren worden is behoorlijk stressvol. De veilige en vertrouwde baarmoeder verlaten en je aanpassen aan een nieuwe omgeving is niet niks. Door het masseren van je baby neemt het stresshormoon cortisol af. Daardoor voelt je baby zich veilig en geborgen en lukt het slapen ook beter. Het afnemen van stress heeft ook een positief effect op het immuunsysteem (dat in de eerste maanden nog niet optimaal werkt) zodat infectiegevoeligheid afneemt.

Motorische ontwikkeling.

De spieren van je baby gaan zich ontwikkelen en de juiste spierspanning is heel belangrijk. Massage is bevorderlijk voor goede spierspanning en zal ervoor zorgen dat je baby zich motorisch goed ontwikkeld.

De voordelen in ‘t kort voor je op een rijtje 😉

Babymassage…

  • Stimuleert de aanmaak van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij bij moeder én kind. Dit hormoon helpt bij een goede hechting van je baby!
  • Vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je baby
  • Bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je baby.
  • Heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen van je baby.
  • Heeft een gunstig effect op de spijsvertering en geeft verlichting bij darmkrampjes.
  • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziektes bij je baby.
  • Zorgt ervoor dat je baby na de massage heerlijk ontspannen is, waardoor hij dieper en rustiger slaapt.
  • Leert je baby om zich makkelijker over te geven aan ontspanning en slaap.
  • Helpt je baby bij het ontdekken van zijn eigen lichaam, super waardevol voor de toekomst!
  • Zorgt ervoor dat je je baby beter leert kennen en je daardoor heel goed weet hoe het gaat met je baby. Waardoor je je minder onzeker en sterker in je rol als moeder voelt.

 

Wist je dat…

Je de babymassage kunt leren in een Geweldige Online Cursus?

Een geweldige, leerzame en leuke cursus die je fijn thuis in je vertrouwde omgeving kunt volgen!

Nieuwsgierig geworden naar de online cursus babymassage? Klik dan HIER!

 

Fijne dag samen!

Liefs Inge